Współpraca z Emitel w budowaniu nowych stacji

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1227
  • 5078
  • 44

Cieszy że Orange stawia nowe wieże wraz z Emitel.

https://satkurier.pl/news/243059/emitel-zbuduje-kilkaset-nowych-wiez.html 

*Doprecyzowałem nazwę tematu - moderator Wojciech.

14 ODPOW. 14

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21569
  • 62800
  • 860

@Zeusek Emitel-owi ucieka rynek. Zakres częstotliwości na pasmo TV się kurczy, to trzeba szukać nowych rynków zbytu na usługi.

• 1227
  • 5078
  • 44

@ketrasaArtur 

To prawda, zwłaszcza że nie wiadomo co dalej z MUX 8. 

Jednak dobrze że jest to Orange...oby tylko ludzie nie protestowali na stawianie wież 😉 

• 21569
  • 62800
  • 860

@Zeusek Emitel ma spore doświadczenie na rynku, jak i wiele lokalizacji obecnych, więc z nowymi lokalizacjami dla Orange powinno być dość sprawnie. 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1491
  • 5960
  • 57

@Zeusek  też się boję tych protestów😞 Najgorsze,  że co, nie którym nie wytłumaczy. "Zły zasięg, zły operator, zła wieża" 

• 1227
  • 5078
  • 44

@Glut 

Nawet w moim mieście był protest, Burmistrz też się wkręcił. Ostatecznie o ile wiem ma być inna lokalizacja.

Co ciekawe są też protesty o słaby zasięg 😉

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1491
  • 5960
  • 57

@Zeusekno właśnie ja nie rozumiem tego oporu ludzi. Chyba rzucę pomysł na kampanię informacyjną.

• 21569
  • 62800
  • 860

@Glut kiedyś miałem rozmowę z osobą u której wykonywałem usługę instalacji urządzeń. Ta osoba była przeciwna stawianiu nowych BTS-ów. Oczywiście jako powód podane było promieniowanie emitowane z takiego nadajnika. Natomiast co dało się zauważyć, podczas 2 godzinnej wizyty, ta osoba ponad godzinę spędziła na rozmowie telefonicznej, natomiast router WiFi stał obok łóżka, aby można było bez przeszkód korzystać z internetu.

To promieniowanie przeszkadza, czy nie?

Osoby najgłośniej krzyczące i protestujące, najwięcej korzystają 😎🤗

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2851
  • 12157
  • 75

Jakiś czas temu dyskutowałam ze znajomym o szkodliwości 5G. I uwaga, osoba przeciwna 5G, podczas rozmowy paliła papierosy  XD

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3024
  • 25

Ludzie są bardzo podatni na manipulację. Nie odnajdują się w dzisiejszym świecie. Pędzi za szybko. Nie nadążają. Potrzebują zrozumienia i wytłumaczenia. Chemtrails, Gates, 5G - to daje poczucie bezpieczeństwa. Mówi: "wszystkie twoje życiowe porażki to <<ich>> wina, nie twoja". Proste i wygodne. Tak jak lekarz powinien być psychologiem, tak firmy telekomunikacyjne również. Więcej rozmów, tłumaczenia, rzetelnych informacji!

Stawiacie nowy bts? Wcześniej ma być intensywna kampania informacyjna. Sołtys i sklepowa mają wiedzieć i przekazywać info dalej. W wiosce mają być ulotki. W świetlicy dwa spotkania, bo jedno to za mało. Z okolicznych bts do wszystkich terminali w ich zasięgu mają iść smsy informacyjne. Koszt niewielki, a zysk społeczny ogromny!