Nie można wyświetlić tego widżeta.

Wifi calling w OFnK zagranicą a VPN

ROZWIĄZANE

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2675
  • 14259
  • 71

@ŁysaKaszankaINC poza krajem można korzystać z WhatsApp i wtedy jest bez problemów, kwestia dostępu do internetu tylko.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 186
  • 668
  • 4

Dla mnie to taka rozrywka umysłowa: chce będąc zagranicą i mając ofnk móc w trybie samolotowym zadzwonić za darmo z numeru komórkowego do Polski za 0 zł.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2675
  • 14259
  • 71

@ŁysaKaszankaINC w ofercie prepaid to nie wykonalne, prędzej FLEX, ale tam jest co miesięczna subskrypcjia 😎

• 186
  • 668
  • 4

Nawet tutaj na forum czytałem jeden sposób bez VPN: wystarczy hotspot z telefonu z abonamentem Orange Polska i vowifi działa na prepaidzie 🙂

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 782
  • 3296
  • 18

Tak naprawdę Operator nie będzie w stanie odróżnić ruchu, który idzie przez VPN, od normalnego. Jeżeli zrobisz tunel na routerze to dla Orange będziesz cały czas w Polsce. Tylko użyj własnego serwera VPN, a nie jakiegoś Norda, czy innego Sharka. Na nich może nie działać.

• 616
  • 1594
  • 3

na komercyjnych vpnach nie dziala. Pomimo iz wszystko ma formalnie polskie ip to operator widzi tunelowanie tego ruchu i nie ma opcji w prepaidzie. Nie wiem - jako lame user nie da sie, specjaliosci od IT beda pewnie wiedziec jak patrzac na logi sieciowe i ktore porty ida do obslugi tego ruchu.

na hotspocie z polskiego telefonu jak najbardziej sie da bo system widzi polskie IP. Testowalem w De, ES, PT - hotspotem byl magentowy abonament a karta orange prepaid byla w Wificalling.

• 782
  • 3296
  • 18

@impetiginisatioCieszemy się, że napisałeś jeszcze raz to samo, co zostało  napisane:) Kolejne podsumowanie na pewno się przyda;)

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2353
  • 11251
  • 93

• 616
  • 1594
  • 3

@atlas_cudowdzięki za twórcza ironię 😉 i wszystkim pomyślności w 2025.

Jakby ktoś znał rozwiązanie jak na szwajcarskim IP postawić polskiego VPN to bym sprawdził czy działa.

• 782
  • 3296
  • 18

@impetiginisatio Mogę ci zrobić na testy VPNa. Tylko musimy się zgadać w prywatnej rozmowie .