Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.
Nie można wyświetlić tego widżeta.

Utrata pakietów w LTE+ przy speedtestach

ROZWIĄZANE
Highlighted

Poziom 21, Pasjonat
  • 330
  • 564
  • 9

Utrata pakietów w LTE+ przy speedtestach

W aplikacji speedtestowej Ookla (tylko w tej z których korzystam jest informacja o utracie pakietów) zauważyłem że przy wysokich prędkościach (nie ma reguły bo przy 100Mbps może być utrata ~2% a przy 200Mbps utrata 0%) zdarza się że utrata pakietów jest np. na poziomie 4%. Wydaje się to sporo. Pytanie czy to może wynikać z problemów w aplikacji (a może też powiązane jest z telefonem) czy raczej problem po stronie sieci gdy występuje agregacja. Kojarzę że na tym samym telefonie robiąc speedtesty na Playu problem utraty pakietów również występował. Z kolei na WiFi 150Mbps nie kojarzę aby coś takiego było ale to też inny interfejs połączenia. Serwer testowy wybierany automatycznie a więc z najlepszym pingiem czyli teoretycznie najlepszą trasą.

 

Czy ktoś zauważył podobne zachowanie?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:
Highlighted

Poziom 35, Ekspert
  • 2090
  • 4644
  • 144

Utrata pakietów w LTE+ przy speedtestach

@tolek tez tak nieraz mialem. Poza tym jesli poszukasz w Google to w innych sieciach ludzie rowniez maja takie utraty na speedtestach. Moim zdaniem to sprawka sieci. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2
Highlighted

Poziom 35, Ekspert
  • 2090
  • 4644
  • 144

Utrata pakietów w LTE+ przy speedtestach

@tolek tez tak nieraz mialem. Poza tym jesli poszukasz w Google to w innych sieciach ludzie rowniez maja takie utraty na speedtestach. Moim zdaniem to sprawka sieci. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

Highlighted

Poziom 21, Pasjonat
  • 330
  • 564
  • 9

Utrata pakietów w LTE+ przy speedtestach

Zobaczymy czy w 5G będzie podobnie.