Usunięcie kabla napowietrznego telefonu stacjonarnego

ROZWIĄZANE

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 114
  • 460
  • 4

Do domu jednorodzinnego ze słupa Orange jest puszczony kabel miedziany z telefonem stacjonarnym, usługa ta nie jest już świadczona pod adresem od kilku lat.

Czy ktoś z Was przerabiał proces usunięcia kabla miedzianego z budynku (czyli tzw. demontaż)?

Rozumiem, że Orange powinno wykonać taką usługę bezpłatnie - to ich infrastruktura od słupa do domu jednorodzinnego 🙂

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 29
  • 90
  • 1

Wystarczy, że zgłosisz na czacie albo infolinii i w krótkim czasie usuną. Niedawno to przerabiałem 😄

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

6 ODPOW. 6

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@adrjannn  oni to sukcesywnie demontują.( U mnie zdemontowali z nienacka ). Tak, że jeśli bardzo Ci nie przeszkadza to wystarczy poczekać. Z tego co wiem to można zgłosić i zdejmą.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 29
  • 90
  • 1

Wystarczy, że zgłosisz na czacie albo infolinii i w krótkim czasie usuną. Niedawno to przerabiałem 😄

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 322
  • 1398
  • 33

i co, załatwiłeś na czacie?

bo wg info na stronie demontaże raczej pisemnie https://www.orange.pl/omnibook/uszkodzenia-infrastruktury-technicznej-orange#

• 114
  • 460
  • 4

Wracam z aktualizacją.

Na chacie nie chcieli przyjąć zgłoszenia, musiałem wysłać pismo do Skierniewic, technicy przyjechali po kilku dniach i usunęli kabel 🙂

Dane wymagane są opisane w https://www.orange.pl/omnibook/uszkodzenia-infrastruktury-technicznej-orange

"Rozdział 3 Jak zgłosić pozostałe sprawy związane z infrastrukturą techniczną Orange?"

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 869
  • 3023
  • 25

Było bezpłatnie?

• 114
  • 460
  • 4

Tak, bezpłatnie