- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Uruchomienie nowej stacji bazowej
Prawdopodobnym źródłem zakłóceń mogą być operatorzy internetu radiowego którzy działają licznie w zasięgu BTS Orange w Owczarach. W sąsiedztwie w każdej miejscowości wyżej położonej są anteny przekazujące sygnał internetu radiowego. Najbliższe są w miejscowości Brzozówka (odległość anten internetu radiowego od BTS Orange w Owczarach ok. 400m), Grębynice, Maszyce i prawdopodobnie też Owczarach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hmm,no to Orange musi jakoś zaradzić temu,nie po to buduje maszt przecież, żeby teraz powiedzieć"myśmy uruchomili nadajnik,a że nie możecie z niego korzystać to już nie nasza wina, miejcie pretensje do tych którzy zakłócają"
Co do nadajników internetu radiowego,to na wieży kościoła w Naramie też ich jest kilka...
Pytanie co z tym zrobić, żeby móc korzystać z sygnału nadawanego przez nową stację BTS w Owczarach?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@benny_bnapisał(-a)
To jest swoją drogą zabawne, że w świecie różnych cudów techniki i najróżniejszych możliwości typu sztuczna inteligencja, często tak trudno znaleźć osobę, która destabilizuje działanie sieci w całej okolicy i to niejednego operatora.
Znaleźć źródło zakłóceń jest łatwo, gorzej z właścicielem bo:
a.) UKE nie ma prawa wejść na posesję bez zgody właściciela, więc dopóki ich nie wpuści, albo nie otworzy drzwi, nie mają jak go od razu zidentyfikować.
b.) Właściciel może iść w zaparte, że on nic nie używa, albo jak widzi wozy pomiarowe w okolicy wyłącza wzmacniacz i zabawa w "kotka i myszkę" trwa w najlepsze.
c.) Jeśli właściciel nie reaguje na wezwania UKE do wyłączenia wzmacniacza, zaczyna się długotrwałe postępowanie administracyjne. Najpierw wystawiają mandat, a jak to nie skutkuje, kierują sprawę do sądu (maksymalna kara to 2 lata pozbawienia wolności).
Niestety wiele osób uważa, że takie małe urządzonko o mocy paru W nie może zakłócać wielkich kilowatowych nadajników. Każdy jednak kto uważał w podstawówce na fizyce wie, co to jest interferencja i dyfrakcja oraz co z tych zjawisk wynika. Ta mała skrzyneczka od chińczyka może zakłócać sieć spokojnie w promieniu 2,5 km
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W Niebyle jest ogromna poprawa, wcześniej w domu nie miałem w ogóle zasięgu a na zewnątrz niestabilną 1 kreskę. Teraz w domu na piętrze man 4-5 kresek (maszt widać z okna) a na parterze 3 (masztu nie widać), mogę bez żadnych zakłóceń rozmawiać w całym domu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzisiaj niestety w ogóle nie działają połączenia wychodzące, nawet jeśli mam 5 kresek nie mogę nawiązać żadnego połączenia i tak przez cały dzień (sprawdzane na 3 różnych telefonach). Przychodzące natomiast działają.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to jest wypas z tym nowym BTSem,,,niema co. 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie to samo zasięg jest ale słaby a dzwonić sie nie da? Orange zaszalało z tym BTS .Predkośc internetu wieksze miałem na starej neostradzie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może te bts jest czkoladopodobny hehe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ha ha...taki odpustowy BTS,,,jak te komórki zabawkowe dla dzieci z naklejką zamiast wyświetlacza,i fajnymi melodyjkami... 😉