- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaby zasięg
Witam.
Od jakiegoś miesiąca znacząco pogorszył się zasięg sieci w mojej okolicy. Tu, gdzie było Lte jest h+ połączenie telefoniczne też często "uciekam" słuchaczowi w budynkach, jedynie na otwartej przestrzeni jest w miarę ok.
Cóż mogło się stać? Jak złożyć reklamacje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaby zasięg
@ArturJ jezeli caly czas miales LTE a teraz H+ to mozliwa jest awaria nadajnika lub jakies prace sa prowadzone. Zrob zgloszenie do Orange telefonicznie lub na czacie https://www.orange.pl/view/kontakt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaby zasięg
@ArturJ musiały być lub są prowadzone prace na nadajniku, bądź awaria nadajnika, jak wspomniał @byczyn_86.
Może być też, że pasmo LTE jest już tak zapchane, że nie ma miejsca aby nowi użytkownicy się zalogowali, więc są przerzucani na 3G z automatu. Żeby stabilnie prowadzić obecnie rozmowy, najlepiej w telefonie ustawić na sztywno 3G, wtedy telefon nie będzie próbował przełączać się między 3G a 4G/LTE
Spotkałem się też z opcją, że operator w celu odciążenia nadajnika ogranicza zasięg, w skutek czego mniej osób loguje się na dane pasmo. Nie wiem, jak to w tej chwili jest praktykowane, ale kilka razy natknąłem się na taką sytuację w mojej okolicy. Po modernizacji nadajnika może zasięg wrócić do poprzednich parametrów, bądź może być lepiej.