- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Słaba prędkość LTE, na H+ przyzwoicie.
Wychodzi na to, że serwery Orange są niebezpieczne 😞 Zaczynam się ich bać...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poznań teraz robione
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@benny_bnapisał(-a)
Ja bym jeszcze dodał jedną zmienną - lokalizację abonentów. Obstawiam, że większość klientów T-Mobile to mieszkańcy miast, gdzie sieć jest zbudowana na całkiem innych zasadach.
To nie jest takie oczywiste - w miastach jest duuużo więcej korzystających niż na wsi, nie ma reguł.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Katani1@AnonimNie o to
Server Łódź ( Expirsed: Sunday, March 3, 2019 )
https://lod-o1.speedtest.orange.pl.prod.hosts.ooklaserver.net:8080/
Server Poznań ( Expirsed: Monday, January 21, 2019 )
https://poz-o1.speedtest.orange.pl.prod.hosts.ooklaserver.net:8080/
Poprostu wygasł certyfikat ssl i automatyczne wykrywa jako niebezpieczny. Poprostu muszą wygenerować nowy i wgrać na server. A że wygasł on wczoraj to sie jeszcze nie zorientowali.
@konstantyno110Co do LTE a H+ To nie jest tak jak pisze @benny_b Obciązenia swoja drogą ale najprawdopodobniej lepsze jest uzyskiwane pasmo do nadajnika z H+ bo jest fizycznie blizej ale telefon łączy do LTE bo łapie sygnał jest ustawiony na automatyczne pasmo.
LTE :
H+:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@konstantyno110 patrząc na to, że w HSPA+ wynik około 20 Mb/s to znaczy, że na 99% korzystasz z U2100 wtedy, więc być może w tym roku stacja przejdzie modernizację do L2100, które trochę pomoże. Widać po prędkości ściągania i wysyłania, że to przeciążenie stacji - klasyczny przykład.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@benny_bU mnie w mieście jest taka sytułacja że są 2 nadajniki orange w mojej okolicy ( Ten obsługujacy LTE + jakeieś 150 m, ten który do max H+ 700 m od mojego domu) I gdy oddalam się od tego pierwszego ale jestem w zasiegu obu nie zawsze jest takie płynne przełaczenie. Raz miałem sytułacje gdy stałem ok 150 m od tego nadajnika z H+ ale telefon mam skonfigurowany na połączanie z najwyszą możliwą technologią łapało mi LTE z nadajnika który był 450 m dalej. @benny_b Te metry tak na + - moge sprawdzić na mapie dokładnie gdyby była taka potrzeba.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »