- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Remont drogi a światłowód
Witam,
Mam zapytanie w sprawie podpięcia światłowodu. Całe życie orange mówi, że w planach, termin nie znany, nieopłacalne itd. Dodam, że moja droga jest prywatna, nie ma asfaltu, sam żwir, brak słupów. Po kilku latach użerania się z gminą postanowili przyjąć drogę. Będzie tam więc kładziony asfalt, oświetlenie. Więc czy korzystając z remontów, lub chociażby gdyby można byłoby już wtedy doprowadzić światełko napowietrznie, byłyby większe szanse na podpięcie?
Zapomniałem dodać, że kabel jest na innej drodze około 70m dalej
Pozdrawiam
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@blateq raczej nie. Każdy teren ma własną specyfikę i czy w przyszłości operator zdecyduje się na infrastrukturę słupową czy doziemną nie jest pewnym... Na zaś nigdy się nic nie buduje, bo nie wiadomo gdzie będą OPP ( czytaj: punkty dostępu do sieci)
Ja niby ułożyłem rurę HDPE przy okazji, ale wiedziałem gdzie się przyłączyć do infrastruktury i było to proste, bo od domu wyłożyć ulicy kopali do jej wylotu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@blateq Niestety budowa drogi nie ma żadnego związku z planami Orange. Możesz napisać zapytanie do cppc@cppc.gov.pl czy w najbliższym czasie nie planują światłowodu z programu rządowego POPC.