- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problemy z siecią okolice Orzysza
Witam,
czy macie jakieś wieści dot. modernizacji sieci w Orzyszu i okolicach? Mój net na działce de facto nie działa. Mam parametry na poziomie 1 Mbps, choć jeszcze rano było to 70 😞
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange jak się nie mylę, wysyła SMS z modernizacją. Zadzwoń do BOK.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzieki za info. Zadzwonię. Może i wysyła smsy, ale mówię tu o necie z routera zewnętrznego na działce, a ja siedzę w domu i dostałem push z rana z routera, że sieć padła. No i ta sytuacja trwaaa 🙂 Ale sprawdzę u źródła.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W niektórych routerach, SMS-y są w panelu. Jak rozumiem, masz włączone automatyczne pasma? Czy ustawiałeś wszystko ręcznie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie też sieć niedawno padła, zjazd z ~600Mb do ~5Mb, wieczorem wróciło do normy.
Czasami przy awarii przełączy się na inny nadajnik a gdy jest po awarii to router nie przełączy się i trzeba zrobić restart routera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@SzperaczMaster zapytaj na infolinii o lejek techniczny. Czy masz założony na numerze. Generalnie stacje w okolicy są przeciążone i takie ogólne info jest jak wróżenie z fusów.
Z apki NetMonster podaj szacunkowy poziom sygnału z określonego adresem nadajnika. To pomoże w ewentualnym rozeznaniu sprawy
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Trudno powiedzieć, ale w miejscowości są 3 BTSy więc jak nie jeden to z drugiego powinien być sygnał awaryjny ale widocznie router nie widzi. Niestety minus jest taki że ani routerem ani smartfonem nie da się wybrać dowoli przekaźnika i trzeba przeczekać awarię.