Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problem z rozmowami mimo włączenia wifi calling i volte

ROZWIĄZANE

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6714
  • 27548
  • 219

@Januszbba 

Znowu robisz sobie pod górkę. Zapewniam Cię, że żebyś nie wiem jak się starał, to ręcznie nie ustawisz tego "lepiej" niż automat. Zrywa, bo to kiepskie miejsce na VoWiFi, na szczęście masz super zasięg LTE, to z tego korzystaj. Przestań się bawić kanałami, tylko utrudniasz życie sobie i innym (sąsiadom).

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 202
  • 705
  • 0

Atlas-cudów , napisz co trzeba zrobić w ustawieniach Funbox 6 aby uzyskać kanał Wi-Fi 160 ?

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2675
  • 14259
  • 71

@abcd  ja w Asus umie sam ten kanał ustawić, FunBox pewnie w aplikacji to automatycznie ustawia 😎

• 1230
  • 4002
  • 0

@IreneuszCD No ale i w 1 pokoju i w 2 pokoju siła sygnału na wifi 5ghz jest doskonała więc tym bardziej zastanawia to czemu przerywa rozmowę mimo włączonego wifi calling.

• 1230
  • 4002
  • 0

@j131  No właśnie mam kiepski zasięg lte i dlatego wolę wifi calling.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2675
  • 14259
  • 71

@Januszbba Pewnie rozmówca ma słaby zasięg, ty to bierzesz na siebie 🙃🤣

Idę na spacer z psami 🐕😎

Tak na koniec moich rozważań w temacie…

Tak trudno przytknąć 3palce do ekranu i wrzucić zrzut ekranu, w miejscu gdzie ci przerywa vowifi, bo moim zdaniem to proste jest, al ciągnij dalej temat, może ktoś wynajdzie koło czy kwadrat 🤣

• 6714
  • 27548
  • 219

@Januszbba 

Ale że co? W innym wątku pokazywałaś całkiem dobre wyniki speedtestów. No ale jeśli nie masz ani WiFi ani zasięgu 4G, to rozmowa powinna zejść na 2G,  ale jakość się pogorszy, to normalne. Widocznie kupiłeś słaby telefon. Sprawdź na starym.

• 1230
  • 4002
  • 0

@j131A jaki ma związek prędkość internetu na 5g a zasięg sieci? to są 2 osobne kwestie to że mam na 5g około 350 mb/s  to nie znaczy że zasięg jest bardzo dobry a tak nie jest bo jest kiepski na wifi mam 330 mb/s w obu pokojach połączony kabel fun box 6 + swb6 tu nie narzekam ale że przerywa rozmowę to mnie to martwi a tel kupiony ze sklepu flex to wifi calling i volte powinno chodzić bez problemu motorola g34 5g co prawda to telefon budżetowy ale opinie są o nim bardzo dobre. 

• 1230
  • 4002
  • 0

@IreneuszCD Ale przecież żeby korzystać z Wifi calling to ja mam mieć to włączone osoba z którą rozmawiam mieć nie musi i dlatego to u mnie jest coś nie tak że przerywa mimo doskonałego sygnału wifi a zmiana kanałów nic nie da bo widzę że są inne sieci wokół na 5ghz.

• 6714
  • 27548
  • 219

@Januszbbanapisał(-a)

@j131A jaki ma związek prędkość internetu na 5g a zasięg sieci?

...

Ma związek przyczynowo skutkowy. Bez zasięgu sieci nie będzie internetu. Coś bardzo istotnego chyba Ci jednak umyka.

Żeby połączenie telefoniczne odbyło się bez zakłóceń, to obie rozmawiające strony muszą być podłaczone do sprawnej sieci, nie rozumiem Twojej logiki.