Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podłaczenie światłowodu, kwestie montażu w ogrodzie.

PARANOJA
Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy

To monter będzie Ciebie pytał którędy i jak chcesz mieć pociągnięty światłowód. Każdy przypadek jest inny więc spokojnie. przedyskutujesz to z monterem i tyle.

misiegg
Poziom 21, Odkrywca Przestworzy

Okej, super

Anonim
Nie dotyczy

@misiegg  rób jak uważasz, można tak jak piszesz bez zakopywania kabla, resztę dogadasz z firmą wykonującą podłączenie

misiegg

Wiadomość zawiera obraz

@Anonim 

Siemanko, połozyłem peszel, zostawiłem tez lekki nadmiar nad ogrodzeniem, zeby Panowie mogli sobie go wziasc bezposrednio do słupa.

Oto zdjęcia, myślę, ze fajnie wyszło

92811919_2667007756879657_777093865998909440_n.jpg92927255_2583765045201472_4656037723331624960_n.jpg93136923_1303736676493669_6763773858483798016_n.jpg93272405_219395792454046_265092674363588608_n.jpg

Anonim
Nie dotyczy

Powinno być ok... Moim skromnym zdaniem

misiegg

W środku peszla jest pilot ( drucik ), który ułatwi przeprowadzenie światłowodu.

Taśmą łączy się kabel światłowodwy z drutem i przeciąga na drugą stronę

Lepiej się chyba przy ogrodzeniu nie dało zrobić, teorytcznie mogłem się wkopac koło drzewek ale za duzo roboty, moze kiedyś

Anonim
Nie dotyczy

To połowa roboty instalatora już zaliczona, przeciąganie światłowodu idzie szybko, cienki ten kabelek, nie to co miedziany

misiegg

@Anonim 

Ba, na jednym ze zdjęć widać tps'e jak wychodzi z ziemi przy ogrodzeniu

Dziura juz tez jest wywiercona, a jutro będę kłaść peszel po elewacji, na szczęście w ogole go nie widać ze strony ulicy i jak się wchodzi do domu

Takze kwestia teraz zeby technik światło przeciągnał, no i mam nadzieje, ze kabla starczy.

Bo na zwoju jest dosyć mało, i mam nadzieje, ze nie będą z tego problemów robić bo to w końcu inwestycja z popc...

Anonim
Nie dotyczy

To co na słupie to do skrzynki będzie, instalację z rolki kabla ci zrobią, bo światłowodu się z kawałków nie robi, kto będzie go spawać na słupie

misiegg

@Anonim, czyli ten kabel cienki, który jest nawinięty na drugi zwój to nie jest ten z którego korzystają do przyłączenia domów ?

Na jednym uchwycie jest skrzynka z zapasem grubego kabla, a drugi uchwyt z cienkim nawinietym kablem, ale jego jest dosyć mało, myśle, ze tak ze 20m, a umnie będzie cos ponad 50 do przepuszczenia przez peszel, dlatego mam obawy i mam nadzieje, ze jak nie starczy to przedluza go na ziemi spawara ;(