- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po złożeniu zamówienia technik twierdzi że nie ma światłowodu na mojej ulicy
@Kevin161napisał(-a)
@agat13napisał(-a)@Kevin161 a co mówi mapa zasięgu Orange? Adresy i strona gov.pl czasem płatają psikusa
Komunikat : Jesteś w zasięgu sieci
Ten komunikat musiał być, w przeciwnym razie nie byłbyś w stanie złożyć zamówienia. Możesz jeszcze spróbować zamówić net u innego operatora. Może będziesz miał więcej szczęścia i trafisz na bardziej konkretnego technika.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zwracam się z oficjalną reklamacją dotyczącą anulowania mojego zamówienia na świadczenie usług światłowodowych pod adresem ul......
Zamówienie zostało anulowane przez technika, który podczas wizyty stwierdził, że na mojej ulicy nie ma infrastruktury światłowodowej. Decyzja ta stoi w całkowitej sprzeczności z oficjalnymi danymi technicznymi. Mój adres od ponad roku widnieje w systemach sprzedażowych Orange jako adres będący w zasięgu technologicznym FTTH. Co więcej, punkt ten jest oznaczony jako punkt z dostępnymi usługami w rządowym systemie SIDUSIS na portalu internet.gov.pl. Informuję, że sprawa błędnego raportowania zasięgu pod moim adresem została równocześnie zgłoszona jako incydent na rządowym portalu internet.gov.pl.
W związku z powyższym wnoszę o:
Przeprowadzenie szczegółowego wywiadu technicznego w terenie (tzw. asygnacji technicznej) przez wyspecjalizowany dział planowania sieci, a nie zewnętrznego instalatora.
Fizyczne zweryfikowanie przebiegu linii światłowodowej na mojej ulicy oraz lokalizacji najbliższego punktu dystrybucyjnego (puszki/splittera).
Umożliwienie realizacji przyłącza abonenckiego do mojego budynku, skoro operator od roku oficjalnie raportuje ten adres jako objęty zasięgiem.
Jeżeli infrastruktura faktycznie wymaga rozbudowy lub dociągnięcia kabla ze słupa, proszę o zmianę statusu zamówienia na realizację przyłącza, zamiast całkowitego odrzucania wniosku.
- Taka reklamacje niby przyjęli w aplikacji...i im napisałem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo dobrze napisane pismo. Jednakże, jeżeli nie będzie relacji proponuję Ci wysłać pismo poleconym do Skierniewic.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »