Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange love

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 3
  • 0
  • 0

Orange love

Witam, posiadam usługę orange Love.

2 karty:

jedna do telefonu (predkosc internetu 60-80mbs)

druga karta tylko do intermetu. Jak włożę ją do telefonu predkosc jest taka sama jak przy pierwszej. Ale jak tylko umieszcze ja w modemie odcina ją do 5mbs. Wkladana do roznych modemow w kazdym to samo. Modemy sprawne, z innymi kartami nie maja problemu. Czy ktoś orientuje sie o co chodzi? Ta karta w polaczeniu z modemem po prostu nie dziala. Czy nie jest ona do tego przystosowana? Szukalem jakis informacji i nie moge nic znalezc. Prosze o pomoc 🙂

5 ODPOW. 5

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32791
  • 38952
  • 1390

Orange love

A jakie używasz urządzenia - modele? Jakiej są kategorii LTE?

• 3
  • 0
  • 0

Orange love

Telefony do ktorych byly wkladane karty to Sansung Galaxy S8 i Iphone X.

Modem to Alcatel Link Key i jakis modem Plusa. Karta z Plusa na obu modemach dziala bez zastrzezen.

Na alcatelu normalnie łączy LTE tylko ze prodkosci do LTE brakuje sporo 😛

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32791
  • 38952
  • 1390

Orange love

No właśnie porównujesz wyścigówki do małego fiacika.

• 3
  • 0
  • 0

Orange love

Nie jestem jakims specem od elektroniki. Ale skoro modem plusa z karta plusa osiaga 70mbs to z moja karta Orange przy zasiegu LTE 3 na 4 kreski nie powinien miec zblizonej predkosci?

Pozdrawiam i dziekuje za odpowiedzi 🙂

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32791
  • 38952
  • 1390

Orange love

Niestety LTE innemu LTE nie jest równe. Urządzenia mają przypisane kategorie LTE. Im wyższa tym możesz mieć szybszy internet. Poza tym rynek routerów w Polsce jest ubogi - mimo nawet wysokich cen, to jednak w większości budżetowe urządzenia. Więc w porównaniu do flagowców z innej półki cenowej - nie oczekuj że wypadną dobrze.

Alcatel Link Key - kategoria 4
Sansung Galaxy S8 - kategoria 16
iphone x - kategoria 16

To są 4krotnie większe kategorie. To nie tylko większe maksymalne prędkości, ale obsługa większej agregacji pasm. W finale przekłada się na uzyskiwane większe prędkości.