@SimiG nawet jak jesteś blisko nadajnika, a całe pasmo LTE 1800 jest zajęte, to telefon zaloguje się na następne wolne częstotliwości, czyli LTE 800. dostałem informacje, że nadajniki w Twojej okolicy są mocno przeciążone i udostępnienie nowych częstotliwości w Gaszowicach powinno rozwiązać sprawę, podejrzewam, że tak jak wspomniałeś na jakiś czas, póki znowu się nie zapchają od kolejnych użytkowników.
Poranny pomiar, widać że mało osób korzysta. Prędkości są ok. Niestety dalej tylko L800, coś tego L1800 nie widać 😁
@SimiG Teraz widać na Twoim przykładzie, jak mocno BTS-y W Twojej okolicy są przeciążone.
Odnoście LTE 1800 przekazałem informacje takie, jak sam uzyskałem. Może w Orange nie mają aktualnych danych i po uruchomieniu nadajnika pojawi się również LTE 1800. Trzeba jeszcze cierpliwie poczekać. Mamy dopiero początek miesiąca. Jak nic nie wyskoczy nieprzewidzianego, to uruchomienie nadajnika powinno odbyć się w planie ![]()
Jestem świadom tego przeciążenia, męczę się już tak ze dwa lata, więc ten miesiąc czy nawet dwa to nie jest problem😀 Pisząc braku L1800 chaciałem tylko pokazać, że informacje jakie O ma systemie a rzeczywistość nie zawsze są zgodne ☹️. Czekam więc na zmiany, pozdrawiam.
Prawie koniec lutego a w Gaszowicach dalej cisza na 1800. Czekam dalej
@SimiG mam nadzieję, że uda się dotrzymać terminów, chyba, że coś niespodziewanego wyskoczyło lub nie zostały dopięte formalności. To już trudno przewidzieć.
@SimiG prace planowe na nadajniku w Gaszowicach zostały zakończone 23 lutego, ale LTE 1800 jeszcze nie został uruchomiony. Kiedy to nastąpi na razie nie wiadomo. Jest informacja o przekroczeniu terminu, ale nowy termin uruchomienia nie jest podany. Może w przeciągu kilku dni coś się wyjaśni. Pewnie jakieś formalności nie zostały dopełnione, brak któregoś pozwolenia itp.
Jakieś nowe informacje w sprawie uruchomienia?
@SimiG dostałem informację, że jeszcze coś jest na nadajniku niedoprecyzowane i uruchomienie LTE 1800, LTE 2100 zostało przesunięte. Brak obecnie daty uruchomienia.
Jeszcze trzeba poczekać.
Wygląda na to, że ruszyło L2100 w Łukowie Śląskim i L1800 w Gaszowicach. Można to potwierdzić?
Jest różnica