- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mapa - aktualizacja danych
Hej, co ile jest aktualizowana albo kiedy w najbliższym czasie zostanie zaktualizowana mapa zasięgu.
Bo zauważyłem że zasięg 3G przekroczył terytorium polski 😉
A zasięg stacji 4G LTE (z agregacją) kompletnie zmieniły położenie
Generalnie sprawa wygląda, tak, że dałem współrzędne BTS nr. 51266 (TMPL, ale współdzieli z Orange) i ta czerwona pinezka to lokalizacja nadajnika, i mapa miałaby sugerować, że dosłownie w miejscu anteny/masztu tej stacji (51266) się kończy zasięg - to nie ma sensu
Co do 3G to żartowałem, bo wiem, że zasięg stacji bazowych polskich operatorów nie może przekroczyć terytorium RP, no ale mapa po prostu źle pokazuje sygnał UMTS
Ktoś wie kiedy mapa zostanie zaktualizowana ponownie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ign24467 jak już nie raz tutaj wspominano mapa jest aktualizowana raz na miesiąc. Do tego to jest "narysowane" nie ma co przywiązywać zbyt dużej wagi ponieważ na to jaki jest zasięg wpływa zbyt wiele czynników.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak tylko jak mówiłem, jak na powyższej mapie 4G LTE w agregacji jest zaznaczony punkt z tym BTS'em i generalnie sygnał się kończy tam gdzie dosłownie antena jest - więc jak dla mnie to dziwne, z resztą wiem też że wiele czynników wpływa na rozchodzenie się fal (przeszkody, inne BTS'y, anteny zewnętrzne) ale tutaj poprostu jakby wszystkie stacje lub sygnały ze stacji zostały przesunięte do góry