- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
LTE-pogorszenie zasięgu, zrywanie i spadek prędkości
Witam
Maszt w odległości 3 km od mojej lokalizacji
Orange ID: 13350 (N!)
Jakubów 139 - maszt własny
Maszt w odległości 6 km od mojej lokalizacji
Olszewice 81 - maszt własny
Internet domowy-Orange
router-ZTE MF286
Od razu napiszę że nie znam się zbytnio na tym wszystkim 😛
Jakiś miesiąc temu zasięg z Jakubowa był dużo lepszy(4/5 kresek-pasmo 800/900) niż jest teraz(2/3 kreski) co do pasm 1800/2100/2600 zasięg wynosił 2/3 kreski teraz łapie 1 czasami 2
Prędkość internetu kiedyś-pasma(800/900)D:1/15 mb/s U:1/15 mb/s pasma(1800/2100/2600)D:10/30 mb/s U:5/15 mb/s.
Prócz tego że zasięg się pogorszył przez co spadły prędkości 😛 jest też problem z pingiem i oglądaniem transmisji live ponieważ zwiesza live na kilka sekund po czym wraca do normy
np.
CS:GO
obecny ping skacze między 90 a 500
Oglądanie live(Twitch/YT)
zwiesza stream na kilka sekund i wraca do normy lub trzeba odświeżyć stronę by sie naprawiło
Ogólnie chodzi o to że znacznie pogorszył się zasięg/spadły prędkości/wysoki ping w grach/zwieszanie transmisji live jak i gry na kilka sekund tak jakby urywało połączenie
Jeśli będzie trzeba coś podać to proszę pisać bo jak wspominałem nie znam się zbytnio na tym 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Siemanko ja mam to samo,ale jestem z G.Śląska
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbuj wzmocnić sygnał, zacznij od zakupu anten(y): 2x atk10 lub cybertech 800-1800mhz, przewody max 10 metrów, sam musisz zdecydować, które pasma chcesz testować, nie ma anteny uniwersalnej. Lepszy zasięg, lepszy ping etc. Jak widoczność masztu ? gdzie router stoi ?