- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kiedy internet światłowodowy?
Temat przeniesiony z działu "Internet domowy" - Moderator Wojciech.
Temat w ostatnim czasie pojawiał się już parę razy, ale chcę rozpocząć nowy wątek.
W okolicach października 2017r. był u nas przedstawiciel Orange i wypytywał czy jesteśmy zainteresowani instalację światłowodu na naszej ulicy, w naszym domu itd. Powiedział, że w okolicach marca/kwietnia 2018r. będą gotowe plany sieci światłowodowej w naszej okolicy i wtedy będą kontaktować się z nami technicy Orange w celu doprecyzowania podłączenia instalacji do budynku oraz umówienie terminu instalacji. Niestety do dnia dzisiejszego nikt się z nami nie kontaktował, a o światłowodzie w okolicy nic nie słychać, nic nie widać.
Dodam, że mieszkam w Bielsku-Białej (bliżej centrum), w domu jednorodzinnym.
Jak można dowiedzieć się czy jest szansa w najbliższym czasie na podłączenie światłowodu w moim domu?
Gdybym wiedział, że opóźnienie będzie trwało ponad rok, to podpisałbym nową umowę na nowych zasadach, z obecnym dostawcą Internetu, a nie przedłużał wcześniejszej umowy na czas nieokreślony, na starych zasadach...
Pozdrawiam,
Rafał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Najszybciej dowiesz się czy i kiedy będzie podłączony światłowód kontaktując się z infolinią lub na czacie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za odpowiedź. Napisałem na czacie Orange i tym razem (wcześniej już raz tam pisałem) otrzymalem "konkretną" odpowiedź - "Lokalizacja jest w planach, ale jeszcze nie ma konkretnej daty podłączenia."
Dzięki za pomoc...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
https://wyszukiwarka.uke.gov.pl/ - pod tym adresem sprawdzisz czy u Ciebie jest planowana budowa światłowodu w ramach środków z POPC. Może będzie dostępna jakaś przybliżona data.
https://oferty.orange.pl/internet/ - tutaj możesz wypełnić formularz chęci podłączenia Światłowodu. Bardzo możliwe że to przyśpieszy.