- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jest taka możliwość że mam stara kartę i nie dopuszcza mnie do sieci LTE? Jak to można sprawdzić?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@NESTII jeżeli masz urządzenie z obsługą LTE, natomiast karta SIM nie łączy się z LTE, co widać najczęściej na ikonkach w urządzeniu.
Najlepiej aby mieć pewność, należy taką kartę SIM sprawdzić w przynajmniej dwóch urządzeniach.
Jeżeli karta SIM ma co najmniej 10 lat, również to powód, że może nie obsługiwać LTE.
W takim przypadku przysługuje bezpłatna wymiana karty SIM w salonie, najlepiej firmowym:
Jeżeli nie chcesz udawać się do salonu, możesz samodzielnie wymienić taką kartę SIM, ale koszt wynosi 15 PLN. Więcej info na temat samodzielnej wymiany:
https://www.orange.pl/omnibook/samodzielna-wymiana-karty-sim
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Internet LTE
Jest taka możliwość.Informacje możesz otrzymać na infolinii,czacie lub w salonie.Wymiana takiej karty SIM jest darmowa.
Ewentualnie :
Jak sprawdzić czy karta SIM wspiera LTE?
- Wyjmij kartę SIM z aparatu. Jeżeli na karcie jest napis USIM, USIM.MC, LTE, Twoja karta SIM obsługuje LTE.
Jeśli pomogłem oznacz moją odpowiedź jako rozwiązanie.Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@NESTII jeżeli masz urządzenie z obsługą LTE, natomiast karta SIM nie łączy się z LTE, co widać najczęściej na ikonkach w urządzeniu.
Najlepiej aby mieć pewność, należy taką kartę SIM sprawdzić w przynajmniej dwóch urządzeniach.
Jeżeli karta SIM ma co najmniej 10 lat, również to powód, że może nie obsługiwać LTE.
W takim przypadku przysługuje bezpłatna wymiana karty SIM w salonie, najlepiej firmowym:
Jeżeli nie chcesz udawać się do salonu, możesz samodzielnie wymienić taką kartę SIM, ale koszt wynosi 15 PLN. Więcej info na temat samodzielnej wymiany:
https://www.orange.pl/omnibook/samodzielna-wymiana-karty-sim