Harmonogram wyłączenia 3G w Orange

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@ketrasaArtur  wiem, właśnie dlatego się zastanawiam. Jeszcze sporo zostało i w trudnym terenie.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62782
  • 860

@Glut jeżeli zostanie jakiś nadajnik 3G działający, to raczej gdzieś w przygranicznych miejscowościach i to pewnie z bardzo małym zasięgiem. Podejrzewam, że już na tym etapie jest sporo prac przygotowanych, więc wyłączenie, to raczej już kosmetyka. 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

@ketrasaArtur  możesz mieć rację w południowej Małopolsce teraz lepiej mi działa z Volte niż bez ( nie rwie rozmów).

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 352
  • 1551
  • 5

Ja muszę jeszcze poczekać na drugą połowę roku. A co do VoLTE to według mnie jest to must have. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21561
  • 62782
  • 860

Na chwilę obecną dało się zauważyć, że jest spora poprawa w działaniu VoLTE i WiFi Calling. Wcześniej zdarzało się zerwanie połączenia przy przełączaniu usługi w trakcie prowadzenia rozmowy. Obecnie odbywa się to prawie że płynnie,  jest tylko przez ułamek sekundy cisza w słuchawce, ale rozmowa jest podtrzymywana bez zerwania. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 94
  • 359
  • 6

Jakość połączeń po VoLTE lepsza (przerywanie które wcześniej było to teraz praktycznie nie wstępuje wcale, ze względu na lepszy sygnał), ale niestety prędkość Internetu mobilnego będąc dość daleko od nadajnika się pogorszyła (tylko i wyłącznie obserwacje po telefonach jakie mam w domu) bo telefony wolą się trzymać bardziej LTE900 niż LTE800.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 701
  • 2453
  • 3

Wczoraj zauważyłem że 3G wyłączyli u mnie to pewnie też na pozostałej części Woj. Warmińsko-Mazurskiego.

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2158
  • 7742
  • 88

@Windowv2  zgadza się.

Korzystam z wieży T-Mobile ID: T-34903 (N!), choć stosunkowo nowa wieża Orange ID: 44128 jest ze 2 razy bliżej, ale jest mniejsze i wąskie okienko na dachami budynków z bezpośrednim widokiem. Testy na LTE+ wypadły słabiej.dla nowej wieży.

Zobaczę jak będzie przy zmianie na nowy  router z 5G.

Poziom 19, Odkrywca Przestworzy
  • 390
  • 1168
  • 1

U kogoś agreguje 5 pasm w LTE po uruchomieniu 4G900 - jeśli tak to jakieś odczucia macie dotyczące tej agregacji? Jest szybciej wolniej?

Poziom 27, Znawca Przestworzy
  • 1223
  • 5046
  • 44

@ign24467 

U mnie agreguje 5 pasm ale gdy w opcjach zaznacze tylko LTE.