Ekstra eSIM - ograniczenia i problemy (przeczytaj zanim włączysz usługę)

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

@atlas_cudow To by wyjaśniało sprawę. Pojawiające się w sieci zastrzeżenia do jakości rozmów przy włączonej ekstra-karcie z tym samym numerem dotyczą sytuacji, gdy ta ekstra sim ma funkcję rozmów, przy tylko internetowej już nie ma pogorszenia jakości rozmowy. Ja niestety potwierdzam, że przy dodatkowej sim z rozmowami, problem istnieje na pewno przy rozmowach przychodzących

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3026
  • 15991
  • 80

Podobnie jest we FLex 😎

• 478
  • 2204
  • 21

@IreneuszCD a zwłaszcza, że w ostatnich postach rozmawiamy właśnie o tym, że tak jest we flex 😉

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2847
  • 12145
  • 75

Powiem Wam Panowie, że chyba jestem stary i nie słyszę różnicy między HD, a HD+ i czymś tam jeszcze. Pewnie przyczyną jest niskiej klasy telefon i moje drewniane ucho, ale to raczej na plus. Po prostu płacę mało i to jest najważniejsze dla mnie.

• 478
  • 2204
  • 21

@atlas_cudow  nie no zaraz zaraz, jeśli masz dodatkową kartę/karty tylko z internetem (bez rozmów), to tego problemu nie ma. Ja mam we flex dodatkową kartę tylko do internetu i na podstawowej karcie żadnego pogorszenia jakości rozmów nie zaobserwowałem (a głos  niektórych połączeń jest- z nieznanego mi powodu- wręcz krystalicznie czysty). Kłopot - opisany przeze mnie w jednym z poprzednich postów - pojawił się jak wziąłem dodatkowy e-sim do watcha, a wtedy utrata jakości połączenia (na pewno przychodzącego) na telefonie, przy dwóch aktywnych kartach z tym samym numerem na których można odbierać rozmowy jest zdecydowanie zauważalna i dla mnie nieakceptowalna . Oczywiście, wiadomo, że jak jest konieczna potrzeba mieć e-sim w watchu, albo dodatkową sim z tym samym numerem do rozmów w drugim telefonie, to da się z tym przeżyć. Ale w dobie rozwoju technologicznego, sądzę, że jako klienci mamy też prawo wymagać, aby włączenie drugiej usługi nie pogarszało jakości świadczenia pierwszej 

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2847
  • 12145
  • 75

Po prostu miałem na myśli, że dopóki słyszę wyraźnie głos rozmówcy to jest ok. Oczywiście słyszę różnicę, jeżeli gadam z kimś, kto ma iPhone ,  Samsung i inne podobne siajomi. Wtedy głos rozmówcy, jest taki jakby metaliczny, ale prawie mi to nie przeszkadza.  Kiedyś nie było połączeń HD i też ludzie jakoś się dogadywali 🙂