- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwne działanie 5G Orange
Cześć. Od jakiegoś czasu zauważyłem bardzo dziwne działanie internetu komórkowego od Orange w sieci 5G. Internet w APNie internetipv6 działa tylko przez około pierwsze 30 sekund od połączeniu się telefonu z siecią. Potem internet nie działa ani przez IPv4, ani przez IPv6. Na Pixelu 8 (Android 17 Beta) pomaga przełączenie na APN internet, na iPhonie 13 (iOS 26) na APNie internet telefon w ogóle się nie łączy z siecią. Po przełączeniu na LTE problem także ustaje. Dodam że taki problem występuje tylko na jednym nadajniku oraz jest widoczny na innym numerze w zupełnie innym telefonie, na innych nadajnikach APN internetipv6 działa poprawnie. Z czego może wynikać taka zależność?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie na iPhone 15 zmiana apn na internet także nie działa - więc to akurat normalne w przypadku iOS. Mają jakąś blokadę
myślę że jedyna opcja to zgłosić to do wsparcia technicznego i dokładnie im to opisać aby ktoś z działu technicznego się tym zajął
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podasz gdzie ten BTS sie znajduje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na APNie internet problem teraz także zaczął występować
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ogólnie masz mały błąd w ustawieniach ale nie powinien mieć wpływy na działanie. Z Typ APN usuń MMS, bo tu typ APN który może istnieć równolegle do innego APN. Czyli w skrócie taki APN może być aktywny razem z innym APN co w zasadzie jest błędne. Z tym że net dalej powinien działać.