- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Karlos1990 A jeśli mieszkam w górach i swoim prywatnym domu chce skorzystać z wifi calling bo lte ma słaby zasięg i połączenie przerywa to lepiej wtedy korzystać z wifi 5ghz niż 2.4 ghz ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba u siebie w pracy korzystam z internetu mobilnego WiFi 24 GHz, prędkość ledwo sięga 10 Mbit/s i rozmowy przez WiFi Calling działają bez zakłóceń. Możesz u siebie przeprowadzić testy i sam zdecydujesz, jak dla Ciebie będzie najodpowiedniej. Wiadomo, że 5 GHz w bliskiej odległości od routera zapewni lepszą prędkość, ale WiFi 2,4 GHz zapewni większy zasięg.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Do działania WiFi Calling lepsze WiFi 2.4 czy 5 GHz?
@Januszbba WiFi Calling będzie działało na WiFI 2,4 GHz i 5 GHz. Ważne, aby prędkość pobierania i wysyłania była odpowiednia i wystarczająca.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy jest Wi-Fi Calling i Volte we Flex?
@ketrasaArtur Ale pewnie na 2.4 ghz będą zakłócenia innych sieci ? To może lepiej rozmawiać na 5ghz korzystając z wifi calling?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba u siebie w pracy korzystam z internetu mobilnego WiFi 24 GHz, prędkość ledwo sięga 10 Mbit/s i rozmowy przez WiFi Calling działają bez zakłóceń. Możesz u siebie przeprowadzić testy i sam zdecydujesz, jak dla Ciebie będzie najodpowiedniej. Wiadomo, że 5 GHz w bliskiej odległości od routera zapewni lepszą prędkość, ale WiFi 2,4 GHz zapewni większy zasięg.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Ja mam w górach w domu 30 mb/s około internet mobilny Czyli mówisz że testy przeprowadzić i na 2.4 ghz i na 5 ghz i zmieniać pomieszczenia w domu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbbanapisał(-a)@ketrasaArtur Ja mam w górach w domu 30 mb/s około internet mobilny Czyli mówisz że testy przeprowadzić i na 2.4 ghz i na 5 ghz i zmieniać pomieszczenia w domu?
Dokładnie, tak trzeba zrobić. Wtedy będziesz dokładnie miał rozeznanie, którą sieć WiFi wybrać do rozmów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeśli zależy Tobie na lepszym zasięgu wifi oraz gdy w eterze nie ma innych sieci na tej samej częstotliwości - to warto te 2,4 odpalić, tym bardziej, że mamy maksymalnie 30 mega. Do wifi calling wystarczy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Karlos1990 Rozumiem ja mam te 30 mb/s około ale w każdym pomieszczeniu oprócz łazienki 😉 mam wzmacniacze wifi jest to sieć wifi mesh więc wifi calling mi pójdzie bez problemu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba pójdzie. Średnio ok 100 kbps zabiera takie połączenie. Pamiętaj o możliwych zakłóceniach jeśli ta sieć wifi będzie zbyt mocno obciążona.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Januszbba tak, bez problemu będzie działać WiFi Calling na wzmacniaczach WiFi.
Pobór danych na rozmowy głosowe, to koło 1 MB na minutę, w przypadku rozmów wideo potrzeba około 6-8 MB na minutę.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »