Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Co to za nadajnik w okolicach Strzelina?

ROZWIĄZANE
peciomu25
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
Solved!

Witam. Mieszkam w małej miejscowości pod Strzelinem, dokładnie Kuropatnik (woj. Dolnośląskie). Zauważyłem, że mój router łączy się z danym BTS - LONGCID - 70935317, eNBID 277091, chciałbym się dowiedzieć, który to nadajnik i gdzie jest położony. Niestety na mapach BTsearch nie mogę odnaleźć tego nadajnika. W mojej miejscowości internet bardzo wolno chodzi i rozważam zakup anteny kierunkowej, stąd chciałbym się dowiedzieć jakie pasma obsługuje dany nadajnik. Pozdrawiam.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
ketrasaArtur
Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
Solution

@peciomu25 w Twojej lokalizacji faktycznie jest słaby zasięg. LTE jest przeciążony, 3G może lepiej działać. Antena zewnętrzna powinna pomóc, ale w godzinach szczytu prędkość internetu dalej będzie mało zadowalająca, chyba, że antena kierunkowa na jeden z nadajników:

• Biały Kościół, ID 46164 - LTE 800
  • Strzelin, ul. Oławska, ID 2735 - LTE 1800, LTE21000, rozbudowa LTE 800 i na tym nadajniku występują problemy z zasięgiem.
  • Strzelin, ul. Mickiewicza ID 46520 - LTE 800, LTE 1800, LTE 2100, rozbudowa LTE 2600
  • Przeworno, ul. Strzelin ID 49557 - LTE 800, rozbudowa LTE 1800.

Prace z rozbudową pewnie potrwają do konca roku.

Nadajniki podawałem od najbliższego, do najdalszego.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5
ketrasaArtur
Solution

@peciomu25 w Twojej lokalizacji faktycznie jest słaby zasięg. LTE jest przeciążony, 3G może lepiej działać. Antena zewnętrzna powinna pomóc, ale w godzinach szczytu prędkość internetu dalej będzie mało zadowalająca, chyba, że antena kierunkowa na jeden z nadajników:

• Biały Kościół, ID 46164 - LTE 800
  • Strzelin, ul. Oławska, ID 2735 - LTE 1800, LTE21000, rozbudowa LTE 800 i na tym nadajniku występują problemy z zasięgiem.
  • Strzelin, ul. Mickiewicza ID 46520 - LTE 800, LTE 1800, LTE 2100, rozbudowa LTE 2600
  • Przeworno, ul. Strzelin ID 49557 - LTE 800, rozbudowa LTE 1800.

Prace z rozbudową pewnie potrwają do konca roku.

Nadajniki podawałem od najbliższego, do najdalszego.

peciomu25

Dziękuję bardzo za odpowiedź. A wie Pan może pod który aktualnie nadajnik jestem podpięty z tymi danymi? BTS - LONGCID - 70935317, eNBID 277091. Z góry dziękuję za odpowiedź.

ketrasaArtur

@peciomu25 najbliżej masz do nadajnika Biały Kościół, ID 46164 - LTE 800, ale podane oznaczenia mi nie pasują. Pozostałe nadajniki może się udać złapać, ale lepiej robić to już przy zewnętrznej antenie kierunkowej.

peciomu25

A byłbyś w stanie stwierdzić który to jest BTS? Z góry dziękuję za pomoc.

ketrasaArtur

@peciomu25 podejżewam, że to nadajnik Biały Kościół, ID 46164 - LTE 800 na tej częstotliwości jest największy zasięg.

Potrzebna by była dokładniejsza lokalizacja, przynajmniej ulica, żeby potwierdzić 😉