Nie można wyświetlić tego widżeta.

Budynek wielorodzinny ze statusem "w realizacji" a tak naprawdę pominięty przez ŚI

Poziom 11, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 28
  • 0

Budynek wielorodzinny ze statusem "w realizacji" a tak naprawdę pominięty przez ŚI

@Glut okok, ide nasmarować jakieś pisemko i wyślę w poniedziałek

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 375
  • 1330
  • 8

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14803
  • 60794
  • 750

Budynek wielorodzinny ze statusem "w realizacji" a tak naprawdę pominięty w inwestycji ŚI

@eb_33  jeśli jest ujęty w planach inwestycyjnych SI , to nie dorejonizujesz, ani nie przyspieszysz. No, może pismo do instytucji nadrzędnej  coś wniesie, ale wątpię. Nikt inwestora do niczego nie zmusi, bo jeśli z powodów ekonomicznych odwlekają, to muszą być jakieś tego przyczyny. Gdyby było prosto i tanio to byś już miał. 

Administracja wie o inwestycji i podpisała uslużność i zgody na wejście do budynku? Jak wygląda sieć w budynku? Są piony techniczne? Z opisu, raczej nie, a więc koszty większe.... Po elewacji już nie puszczą.. 

Próbuj, może coś wskórasz

• 8
  • 28
  • 0

Budynek wielorodzinny ze statusem "w realizacji" a tak naprawdę pominięty w inwestycji ŚI

@agat13 Umowa udostępnienia nieruchomości załatwiona, aktualnie miedź idzie po elewacji, budynek stary piwnica+parter+piętro. Mnie najbardziej irytuje że nie mam żadnej możliwości poprawy sytuacji. Jeśli rezygnują/odwlekają ze względu na zakres prac - niech powiedzą co mogę zrobić żeby ten zakres zmniejszyć. Niestety domyślam się że łatwiej jest przyłączać pustostany na wioskach bo punkt to punkt i dotacja się należy...

• 14803
  • 60794
  • 750

@eb_33  bez dokladnego rozeznania sprawy inwestycji i stanowiska SI niczego nie wskórasz. Trzeba znaleźć dobrego handlowca, który zbada sprawę i złoży stosowne  wnioski w systemach. Podpowie jakie pisma i gdzie składać. Może będzie potrzebne pismo że spółdzielni? Nie wiem, nie znam tematu.... Może warto porozmawiać w sprawie wykonania pionów i przygotowania budynku do instalacji? 

Wierz mi... Nikt nikogo do niczego nie zmusi, a nawet koszt wejścia do budynku z infrastruktury zewnętrznej kosztuje

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2497
  • 11884
  • 102

@eb_33napisał(-a)

@agat13 Umowa udostępnienia nieruchomości załatwiona, aktualnie miedź idzie po elewacji, budynek stary piwnica+parter

Ile lokali znajduje się w budynku?

• 8
  • 28
  • 0

@Samotnick pięć, dwa na parterze i trzy na piętrze

• 14803
  • 60794
  • 750

@eb_33  to juz wiesz jaka jest opłacalność wykonania przyłącza do budynku i założenia OPP

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 2859
  • 10600
  • 57

@eb_33 5 lokali to nie dużo ale wystarczająco aby podłączyć. Chcesz coś zrobić aby przekonać do opłacalności? Wybudujcie pion na klatce schodowej od piwnicy aż do piętra. Pełne przebicia stropów fi 32 rurarz z rur PCV niepalne fi 28 lub korytko instalacyjne 60x40. To powinno ich przekonać oczywiście pod warunkiem że faktycznie budynek można zasilić od tej studni co piszesz.