- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo długi termin instalacji światłowodu 8 Gbps
Ja wczoraj zadzwoniłem z prośbą o wymianę fb 6 na fb 10, bo przy okazji remontu mieszkania robię sobie własną sieć 10 Gb/s na swoim przełączniku i z gniazdkami w ścianach. Na Czacie konsultanci w Mój Orange raz pisali, że nie ma takiej opcji, później, że jest w salonie na życzenie. Zgodnie z moją wiedzą, przy ofercie pro 2.0 takiej możliwości nie było, zadzwoniłem więc na infolinię. Skorzystałem z oferty, którą mi zaproponowano. 0 zł abonamentu za pierwsze 12 mies. od instalacji i uruchomienia usługi, a jedynie 4,99 zł za FB 10, dzierżawa, do tego wymiana oczywiście fb 6 na FB 10. od 13 miesiąca 160 zł abonamentu +4,99 dzierżawy fb10. Obecnie płaciłem za pro 2.0 88 zł, więc przelicznik wypada nawet korzystniej dla 8 Gb/s, więc podpisałem umowę po 3 godzinach od propozycji.
Najbliższy termin to 26 listopada, Bydgoszcz, Fordon. Też się dziwiłem, ale jeżeli są konieczne działania na OLT lub w ogóle poza lokalem, to szczególnie mnie ten termin nie martwi. To dość szybko, a do tej pory będę korzystać z obecnych warunków. Jest to migracja, nie jestem nowym klientem, a nowa umowa zastępuje u mnie poprzednią. Podejrzewam, że to nie jest tylko dla nowych klijentów,a w ogóle dla tych, którzy mają możliwość skorzystania z 8 Gb/s w swojej lokalizacji na sieci własnej Orange. Usługa jest faktycznie nowa, więc pewnie będą trochę mieli do zmodernizowania. Mam tylko nadzieję, że termin się szczególnie nie wydłuży.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też czekałem dwa tygodnie na instalacje ale nie przeszkadzało mi to, bo w dzień instalacji kończyła mi się umowa z starym operatorem.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie czas oczekiwania wynosi ponad dwa tygodnie i to jest dla mnie największym problemem. Podczas wyboru terminu widzę opcję na 27.11.2024 r. :
Niestety po autoryzacji przez bank system wyrzucał błąd:
Może to system kalendarza na stronie z umową ma błąd i instalacja nie może być wykonana przed 11.12.2024 r.
Faktem jest, że podawane są sprzeczne informacje. Chciałby się dowiedzieć, jaki jest najbliższy możliwy termin instalacji w mojej okolicy, niestety żaden konsultant nie był mi w stanie tego powiedzieć (bez generowania nowej umowy).
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »