Ja wczoraj zadzwoniłem z prośbą o wymianę fb 6 na fb 10, bo przy okazji remontu mieszkania robię sobie własną sieć 10 Gb/s na swoim przełączniku i z gniazdkami w ścianach. Na Czacie konsultanci w Mój Orange raz pisali, że nie ma takiej opcji, później, że jest w salonie na życzenie. Zgodnie z moją wiedzą, przy ofercie pro 2.0 takiej możliwości nie było, zadzwoniłem więc na infolinię. Skorzystałem z oferty, którą mi zaproponowano. 0 zł abonamentu za pierwsze 12 mies. od instalacji i uruchomienia usługi, a jedynie 4,99 zł za FB 10, dzierżawa, do tego wymiana oczywiście fb 6 na FB 10. od 13 miesiąca 160 zł abonamentu +4,99 dzierżawy fb10. Obecnie płaciłem za pro 2.0 88 zł, więc przelicznik wypada nawet korzystniej dla 8 Gb/s, więc podpisałem umowę po 3 godzinach od propozycji.
Najbliższy termin to 26 listopada, Bydgoszcz, Fordon. Też się dziwiłem, ale jeżeli są konieczne działania na OLT lub w ogóle poza lokalem, to szczególnie mnie ten termin nie martwi. To dość szybko, a do tej pory będę korzystać z obecnych warunków. Jest to migracja, nie jestem nowym klientem, a nowa umowa zastępuje u mnie poprzednią. Podejrzewam, że to nie jest tylko dla nowych klijentów,a w ogóle dla tych, którzy mają możliwość skorzystania z 8 Gb/s w swojej lokalizacji na sieci własnej Orange. Usługa jest faktycznie nowa, więc pewnie będą trochę mieli do zmodernizowania. Mam tylko nadzieję, że termin się szczególnie nie wydłuży.
Też czekałem dwa tygodnie na instalacje ale nie przeszkadzało mi to, bo w dzień instalacji kończyła mi się umowa z starym operatorem.
U mnie czas oczekiwania wynosi ponad dwa tygodnie i to jest dla mnie największym problemem. Podczas wyboru terminu widzę opcję na 27.11.2024 r. :
Niestety po autoryzacji przez bank system wyrzucał błąd:
Może to system kalendarza na stronie z umową ma błąd i instalacja nie może być wykonana przed 11.12.2024 r.
Faktem jest, że podawane są sprzeczne informacje. Chciałby się dowiedzieć, jaki jest najbliższy możliwy termin instalacji w mojej okolicy, niestety żaden konsultant nie był mi w stanie tego powiedzieć (bez generowania nowej umowy).
@ZakupyMM ciesz się jak będzie za miesiąc. Przy nowych usługach trzeba dostosować urządzenia na Olcie jak kolega Ci napisał. To wykonują technicy z Orange. Dopiero kiedy oni dadzą zielone światło wtedy może wkroczyć instalator z firmy podwykonawczej.
@ZakupyMM instalacja to jeden termin wizyty, adaptacja węzła, drugi. Póki nie zrobią jednego, żaden wolny termin ostatecznej instalacji sprzętu się nie podstawi skutecznie
Ciekawe, czy się udało?