Błąd w bazie adresowej PŚO – sąsiad ma zasięg, mój dom niewidoczny

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 33
  • 0

@atlas_cudow , dzięki! To, co piszesz o opiekunie Orange, brzmi jak zbawienie. Z moją umową z Media SyS jest tak, że firma została wchłonięta przez PŚO, więc z automatu to oni są teraz właścicielami kabli (potwierdzali to w komunikatach o przejęciu)

Czy ktoś z Was ma namiar na takiego 'ogarniętego' opiekuna Orange na rejon Piskorowic/woj. podkarpackiego? Albo wiecie, jak do kogoś takiego dotrzeć, żeby nie przechodzić przez automat na infolinii? Skoro instalacja fizycznie jest, to wystarczy jeden wpis w systemie, tak jak pisałeś. Będę wdzięczny za każdą wskazówkę na PW (wiadomość prywatną)!

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3784
  • 17350
  • 95

Pytanie o takiego opiekuna możesz tez skierować na jakiś lokalnych grupach na FB. Najlepiej jakbyś trafił na kogoś, kto z temat albo nawet go przerabiał. W moim przypadku było tak, że opiekun sam się do mnie zgłosił a namiar do mnie dała mu przejęta firma. Tylko duża różnica była taka , że ja przechodziłem do Orange a dopiero potem do SI, ale już w chwili rozwiązywania umowy wiedziałem, że docelowo to będzie SI a zabiegi z Orange wynikały z kwestii formalnych.

BTW. Najlepiej to zapytaj sąsiada, kto z nim podpisał nową umowę. Może to będzie osoba, która ci pomoże...

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

@Kam08712  możesz jeszcze spróbować polecony do PŚO

Polski Światłowód Otwarty sp. z o.o.

ul. Cybernetyki 10

02-677 Warszawa

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 30
  • 0

Mam identyczną sytuacje w sąsiednim powiecie. Infrastruktura gotowa, zakończona gniazdem światłowodowym w budynku. Nie miałem jeszcze umowy z żadnym operatorem, ale firma z Przemyśla może świadczyć usługi w każdej chwili. W Orange i u innych operatorów jest ten sam problem co u Ciebie. Jeszcze zauważyłem, że wielu sąsiadów ma dostępnych kilku operatorów a ja i spora część sąsiedztwa ma możliwość tylko u firmy z Przemyśla - dane wyczytane z portalu internet gov pl. Najlepsze jest to, że kilka osób na mojej ulicy ma możliwość podłączenia Orange światłowodu - mimo, że tak jak ja nie mieli umowy z żadnych innym operatorem. Wygląda mi to na bardzo losową migracje danych, bo niektóre ulice mają dostęp do Orange inne już nie. Osoba z Play informowała mnie, że w mojej lokalizacji, migracja ma nastąpić w pierwszej połowie kwietnia. Tyle wiem na ten moment.