Nie można wyświetlić tego widżeta.

Agregacja pasm w sieci LTE i ich kombinacje

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20407
  • 58946
  • 799

U mnie lada chwila będzie wyłączony 3G, a w marcu będzie włączony LTE 900 MHz. Problem tylko taki, że nie mam odpowiedniego sprzętu do sprawdzenia i wymuszania agregacji. Sam jestem ciekawy, jak po włączeniu LTE 900 MHz zadziała agregacja. 

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 375
  • 1331
  • 8

IMG_20250219_084110.jpg

• 149
  • 318
  • 7

Nawet jeśli sieć pozwala na jednoczesną agregację LTE 800 i 900 (tj. band 20 i band 8), telefonów wspierających taką kombinację jest baaaardzo mało.

Na tej stronie można sprawdzić, co potrafi Wasz telefon:
https://cacombos.com/

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2783
  • 14728
  • 75

Mi Motorola wyświetla LTE+, kiedyś tylko LTE, 5G jak jest, to już 5G, 4G tylko niektóre pokazywały 😎

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 646
  • 1682
  • 3

@muddy  a czy nie jest tak, ze niezaleznie od terminala to siec musi pozwolic na agregacje danych pasm?

Telefon sobie mozna miec ale jesli z jakichkolwiek powodow operator tego nie dopuszcza to przeciez nie bedzie zmian..

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 932
  • 3721
  • 32

@impetiginisatio 

Zapewne tak jest.

• 149
  • 318
  • 7

@impetiginisationapisał(-a)

@muddy  a czy nie jest tak, ze niezaleznie od terminala to siec musi pozwolic na agregacje danych pasm?

Oczywiście że tak jest, napisałem przecież "Nawet jeśli sieć pozwala na jednoczesną agregację...". Moja odpowiedź dotyczyła stwierdzenia "A i jeszcze dodam że nigdy jeszcze nie widziałem takiej kombinacji jak LTE 800+900". Nie wiem, czy sieć pozwala, ale nawet jeśli pozwala, to i tak nie ma jak z tego skorzystać, bo telefony tego nie wspierają.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 932
  • 3721
  • 32

Teoretycznie wystarczy modem X62, taki ma np. router MC888 i jak sprawdziłem przed chwilą agreguje 800+900.
Ps. S25 Ultra ma X80