- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód zwoje na słupie
Od środy nikt się nie pojawia, nie wiem czy to już koniec czy co.
swiatlowody nie są pospawane, nigdzie tez nie ma skrzynek założonych dziwne...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim nie ma jeszcze oznaczeń. OSDXXXX OKWXXXXX etc. Jak już jest do odbioru to są oznaczenia
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam, propo zwojów na słupie, od 3 tygodni pracownicy NEXERY czy jak kto mogę nazwać przyjeżdżali i stopniowo zakładali kable światlowodowe ADSS na słupach, mógłby ktoś określić na jakim stopniu to jest? dodam że tu czytałem, że jak do odbioru jest to są niby oznaczenia a te oznaczenia są - Jakbyś ktoś pytał to pytam się z tego względu bo NEXERA to operator hurtowy i Orange świadczy nad łączu usługi BSA. Zostawiam tutaj screena:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@livrdaj adres który Cię interesuje na priv, to Ci sprawdzę czy to jest popc2 czy ich sieć z możliwością BSA dla Orange.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy w przypadku realizacji popc Orange przygotowuje sobie odludzia do podlaczen ia komercyjnego, czy tylko jest adres z popc i nic poinadto?
Nie mam na mysli ze Orange robi wiecej z popc i ksieguje cokolwiek pod popc tylko czy koordynuje w jakikolwiek sposob projekt tak, aby sobie potem podlaczyc komercyjnie innych?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wie ktoś może jaki jest czas od założenia zwojów, do zespawanie splittera ? ( czekam już 6 miesięcy i nic się nie dzieje )
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kuba1705 Zapytaj raczej do odbioru technicznego sieci i do wpisu do bazy danych rejonów objętych FTTH.
Odpowiedź, tego nie wie nikt
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kuba1705 + - tydzień czasu (zaczynając od ekipy która zakłada stelaż na słupie + zapas kabla i skończywszy na ekipie która montuje skrzynki w/w stelażu) 🙂
Sam siedzę na tym forum non stop i liczę, że ktoś kiedyś poda jakieś konkretne informacje odnośnie projektu POPC2, a tutaj taka niespodzianka ze strony orange.
W ostatnim tygodniu sierpnia pojawiła się u mnie ekipa 8 monterów którzy zakładali kable na słupy, zanim dobrze się rozbudziłem to byli już na drugim końcu miejscowości 😄
Na początku września pojawiła się kolejna ekipa która spawała te kable i montowała skrzynki orange w tych zwojach.
Da się? TAK! DA SIĘ! Nie trzeba robić instalacji przez rok czasu bo wystarczy kilka dni na powieszenie kabli + ich zespawanie. Teraz zostaje tylko czekać na testy oraz odbiór linii co podobno trwa 1-2miesięcy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kratos w mojej miejscowości wygląda to tak jeden tydzień robi ekipa od kabli, drugi tydzień ekipa od spawania. Kable przy mojej ulicy zostały powieszone w marcu natomiast ponad połowa kabli została pospawana w czerwcu. Mniejsza połowa - 3 słupy zostały bez splitterów. W ciągu tych 6 miesięcy zdążyli oddać 70% adresów, a ja dalej siedzę z LTE. Dodam jeszcze, że jakiś 1 miesiąc temu dźwig uderzył w jeden słup (jeden z tych trzech), przyjechała ekipa teletecha, postawili nowy słup i założyli Splitter (inny od wszystkich), myślałem że coś się ruszy po tej akcji ale nic 😢.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś