- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć. Kilka miesięcy dzieli mnie od przeprowadzki do nowo wybudowanego bloku na już istniejącym osiedlu 83-200 Starogard gdański, ul. Powstańców Warszawskich os. Green Park. Z tego co wiem łącze światłowodowe zapewnia na tym osiedlu firma GeckoNet. Szukam odpowiedzi na pytanie czy jest tam szansa na tych światłowodach doprowadzenie Orange? Gdzie mogę uzyskać taką informację? Pozdrawiam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@croveanz tego co wiem to na dzis orange nie swiadczy na tych budynkach uslugi ftth i tez nie ma na najblizszy czas planów.tak jak zawsze (no dobra przewaznie) orange podlaczy sie na sam koniec 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód na nowym osiedlu.
@crovean taką informację uzyskasz dzwoniąc na infolinię 510 100 100 lub pisząc na czacie:
https://www.orange.pl/view/kontakt
Wygląda, że firma GeckoNet realizowała inwestycję z własnych środków, nie w projekcie POPC, wiec nie musi udostępniać swoich łączy światłowodowych dla konkurencji. Pytanie, czy mają z Orange podpisaną umowę na udostępnienie światłowodu, ale tego dowiesz się na infolinii lub czacie lub dzwoniąc do firmy GeckoNet:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@crovean sprawdziłem, firma GeckoNet nie ma podpisanej umowy z Orange, więc na ich światłowodzie Orange nie może świadczyć usług. To jest inwestycja ze środków własnych, więc nie muszą udostępniać swoich łączy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArturwewnatrz budynku siec moze należeć do dewelopera a nie operatora. a dosyl do budynku moze doprowadzic kazdy operator.
@croveanten blok stoi juz czy dopiero w budowie. ma jakis nr dzialki, budynku?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PARANOJA Akurat ten blok, nr 4 będzie oddany w wakacje br. Natomiast na osiedlu są już wybodowane bloki nr 1, 3, 5 bodajże.
Czyli rozumiem, że generalnie nie muszą, ale jakaś tam szansa na udostępnienie łączy jest?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@croveanz tego co wiem to na dzis orange nie swiadczy na tych budynkach uslugi ftth i tez nie ma na najblizszy czas planów.tak jak zawsze (no dobra przewaznie) orange podlaczy sie na sam koniec 😀