- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Światłowód Orange w Ursus Gołąbki - niby jest ale go nie ma
Witam,
Czy istnieje miejsce, w którym można sprawdzić rzeczywistą dostępność światłowodu Orange?
Pytam gdyż sprawa ze światłowodem Orange na osiedlu Gołąbki w dzielnicy Ursus jest przynajmniej dziwna.
Otóż od kwietnia 2019 na osiedlu budowany był światłowód Orange. W końcu po wielu miesiącach tuż przed końcem roku 2019 inwestycja została zakończona. Tak przynajmniej twierdzili panowie z TELTECH, którzy zapytani powiedzieli mi, że właśnie robią odbiory z Orange (koniec grudnia).
Na początku stycznia 2020 na słupach pojawiły się plakaty Orange z informacją, że światłowód już tu jest. Jest podany kontakt do Doradcy Handlowego Orange.
I tutaj pojawia się problem. Zadzwoniłem pod wskazany numer i pan stwierdził, że w mojej lokalizacji nie ma światłowodu. Podał mi stronę internetową, na której on to sprawdza: https://wyszukiwarka.uke.gov.pl
Sprawdziłem sobie wszystkie ulice na osiedlu Gołąbki i według tej wyszukiwarki światłowodu tutaj nie ma.
Sprawdzając na stronie orange.pl też mam takie wyniki.
Dlatego właśnie szukam kogoś kto pomoże mi to rzetelnie zweryfikować.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@juchim sprawdź jeszcze w najbliższym salonie w Twojej okolicy:
Może coś więcej wiedzą na temat światłowodu lokalnego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki tak właśnie zrobię.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@juchim jak masz możliwość, to dobrze też jest utrzymywać kontakt z wykonawcą. Na podstawie informacji wykonawcy będzie łatwiej rozmawiać z Orange w sprawie światłowodu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety kontaktu nie mam. Rozmawiałem z wykonawcą, a właściwie z panami układającymi / montującymi światłowody, gdy byli fizycznie na miejscu. Ale teraz dla nich inwestycja się skończyła i już ich u siebie na osiedlu spotkać nie mogę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@juchim szkoda, no ale cóż, próbuj w salonie i daj znać jak poszło. Najlepiej jak by to był salon firmowy, nie partnerski
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na początku stycznia 2020 na słupach pojawiły się plakaty Orange z informacją, że światłowód już tu jest. Jest podany kontakt do Doradcy Handlowego Orange. I tutaj pojawia się problem. Zadzwoniłem pod wskazany numer i pan stwierdził, że w mojej lokalizacji nie ma światłowodu. Podał mi stronę internetową, na której on to sprawdza: https://wyszukiwarka.uke.gov.pl
jakiś dziwny handlowiec skoro weryfikacje robi na stronie UKE
zamiast w systemach sprzedazowych OPL
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@juchimCześć. A możesz podać jakiś przykładowy adres? Ulica, numer mieszkania? (przy udziale kontaktu na PW)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jasne.
To jest osiedle domków więc nie ma numerów mieszkania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Też odniosłem takie wrażenie. Niestety konsultant na infolinii nie był w stanie mi pomóc. Jedyne co mi zostaje to udać się do salonu firmowego ale też nie pokładam wielkich nadziei na to, że dowiem się czegoś konkretnego tam.
- « Poprzedni
- Następny »