Przedłużenie umowy - 5 abonamentów komórkowych

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 174
  • 431
  • 8

Nie do końca wiem, jaki jest cel istnienia tego działu: czy można tutaj "poprosić" o kontakt osoby, które mogą pomóc przedłużyć umowę na sensownych warunkach - jak sugerowałaby nazwa działu czyli "szukam oferty/przedłużenie umowy), czy służy jedynie wymianie informacji o tym, co komu się udało? 

Mam 5 numerów w ofercie abonamentowej (plan S), za które płacę 130 zł (1×50 zł + 4×20 zł po zniżkach). W kwietniu umowa przejdzie na czas nieokreślony i rachunek wzrośnie aż o 5×20 zł. 

Jaka jest szansa na przedłużenie umowy na zbliżonych warunkach? Podejrzewam, że bardzo mała... Liczę się z podwyżką, ale +100 zł to przesada... +25 zł przełknę 😉

Rozglądam się za alternatywami. Oferta na kartę oraz subskrypcje typu Flex czy NJU odpadają: zdarza się podróżować, a w Orange WiFi Calling działa sensownie tylko w abonamencie. Nie mam zamiaru kupować "pakietów" na rozmowy zagranicą - wolę płacić za to, co zużyję.

Jeśli Orange nie zaproponuje niczego sensownego, rozważam NJU abonament, ale tam w ramach jednej umowy można mieć tylko 3 numery. Tak czy inaczej 2×31 + 3×15 = 107 zł to mniej, niż teraz, ale brak obsługi karty eSIM to też problem... (Tak, wiem, mogę zmigrować do NJU z aktywną kartą eSIM, ale jak się okaże, że muszę ją przenieść do nowego telefonu, to... w NJU się nie da zrobić wymiany eSIM na nową! W NJU eSIM tylko w subskrypcji, a subskrypcja odpada jak napisałem wyżej) .

T-Mobile nie ma niczego sensownego w takiej cenie. W Play - dostałem ofertę na "kodach pracowniczych" za 165 zł, więc akceptowalnie, ale jeśli decydowałbym się na zasięg Play, to już chyba lepiej wziąć Virgin Mobile: 1×30 + 4×20 = 110 zł, całkiem fajnie (i obsługują normalnie eSIM!).

Macie jakieś inne wskazówki? Jak, gdzie i kiedy rozmawiać z Orange?

5 ODPOW. 5

• 493
  • 1942
  • 5

Ogółem najlepiej polecałbym jak masz możliwość wzięcia światłowodu Orange to polecam ofertę łączoną. Masz tam swiatlowod + numer (który kosztuje 30 zł dla ofert poniżej 8 Gbit). Ten numer pewnie wywalczysz za 10 zł, bo w ofercie 8 Gbitowej tyle kosztuje. Na stronie Orange masz o rabacie 20 zł na każdy kolejny numer - ale nie wiem czy to prawda (zakładka FAQ - Dlaczego warto połączyć usługi w pakiet), tam niby jest na przykład, ale nic nie wiadomo. 

Jeszcze znam wirtualnego operatora co działa na sieci Orange i ma niskie ceny, ale wiem że oferta nie będzie dla Ciebie najlepsza. 

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1550
  • 6302
  • 58

@muddy  sprawdź wszystkie dostępne kanały tzn. strona, infolinia, salon. Bardzo możliwe, że w tym okresie dostaniesz jakąś fajną ofertę.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2333
  • 7032
  • 227

KDR ? na 4 i 5 numer dodatkowe 2x25 zł rabatu. Jak trafisz w aplikacji chyba najkorzystniejsze oferty. W salonach najgorsze.

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 3069
  • 13369
  • 78

Wi-fi calling działa zupełnie tak samo w każdej z wymienionej ofercie🙂

• 174
  • 431
  • 8

@Arti_Kn_Pl nie mam KDR. Jeden z numerów używany przez moją mamę.

@atlas_cudow wg strony: https://www.orange.pl/poradnik/dzwonienie-przez-wi-fi-poznaj-wi-fi-calling/ - w ofertach na kartę WiFi Calling działa tylko w Polsce, a w subskrypcji - tylko "w roamingu UE" cokolwiek to znaczy - zrozumiałem (i gdzieś czytałem), że mimo korzystania z WiFi Calling połączenia są rozliczane standardowo, konieczne jest wykupienie pakietu minut, wyjątkiem są połączenia z UE do Polski (wówczas są darmowe).