Niedziałający kod rabatowy w Mój orange

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 7
  • 39
  • 0

Wyświetla się banner na koncie Mój Orange o dostępnym kodzie rabatowym "12mies. abonamentu na wyjątkowych warunkach" przy przedłużeniu umowy na internet.  Kod po wklejeniu go do koszyka dowolnej oferty przedłużeniowej na internet (weryfikowane w koszyku) udostępnionej przy przycisku "Przedłuż umowę" obok tego kodu rabatowego  jest "Podany przez Ciebie kupon rabatowy nie jest dostępny dla wybranej oferty lub stracił ważność.". Bardzo "ciekawie dopracowana" oferta przez biznes połączona z wciskaniem telewizji każdemu, zamiast wyboru usług za które klient rzeczywiście chce zapłacić jest biznesową porażką, która mam nadzieje wyjdzie w wynikach finansowych firmy.

Kod rabatowy.jpg

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

To kod dla prędkości 8GB/s

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

12 ODPOW. 12

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5931
  • 57

@fibermann1  niedziałający kod rabatowy możesz reklamować do BOK. Co do reszty no cóż, trudno się z Tobą nie zgodzić. Jak to mówią "historia to oceni".

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@fibermann1 kod rabatowy może być przypisany tylko do konkretnej oferty. Być może wybierasz ofertę, która nie jest objęta kodem rabatowym, dlatego kod nie działa.

• 7
  • 39
  • 0

Konsultant twierdzi , żę on jest dla ofert z TV, ale oni właśnie prezentują oferty z TV i nawet wtedy ten kod nie działa. Emocje w chat jak na grzybach, napięcie rośnie  niewyobrażalnie. Stanęło na wyższej instancji aby te kody jednak jakoś zaktualizować. Stosuję wysoki pressing.

Ja korzystam z ich guzika i ofert które są pod tym guzikiem Przedłuż umowę obok kodu - ja nie wybieram jakichś ofert z górnego menu, tylko te które mi prezentują przyciskiem obok kodu rabatowego..Gadasz pospycholowemu, kod kopiowany przez ich przycisk kopiuj wklej kod, zadnego miejsca na literówkę.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

Generalnie te plakietki reklamowe wyświetlane w MO (jeszcze agresywniej w apce MO) to jedna wielka lipa. Nigdy nie wiadomo co się stanie jak się w nie kliknie. W szczególności oferty przedłużeniowe bywają dwóch rodzajów: albo są to faktycznie oferty (i wtedy stosowna informacja jest wyświetlana po kliknięciu), albo są to tylko "ogólne" reklamy, i wtedy co się stanie po kliknięciu nikt nie wie. Może być na przykład informacja, że nie można wyświetlić oferty, bo zgoda (nie sprecyzowane która z licznych możliwych) nie jest udzielona. Może być i tak jak tu że gdzieś coś SYSTEMOWI się nie zgadza. Korzeń problemu tkwi chyba w tym że reklamówka wyświetla się nie temu dla kogo była przygotowana. Oczywiście manipulowanie zgodami też nic nie daje.
Powodzenia.

PS. Normalnie działa ta oferta dostępna przez menu MO moje umowy-przedłuż umowę. Natomiast baner na stronie głównej to przerośnięta reklama, pewnie to ona prowadzi w maliny. Tak czy owak przy przedłużeniu nie dostaję oferty takiej jak opisana, więc to jest targetowane pod określone grupy klientów.

• 7
  • 39
  • 0

Tego bannera nie zobaczysz nigdzie dopóki nie zalogujesz się na swoje konto Mój Orange i kartę Podsumowanie, więc wiadomo dokładnie komu się wyświetla, a że reszta biznesu się z nim nie spina to nie klienta wina.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 882
  • 3819
  • 6

Kod działa bez problemu, najpierw trzeba kliknąć kopiuj, potem przejść do standardowej oferty przedłużenia 4x0 i w podsumowaniu wpisać kod rabatowy, tyle tylko że to w moim przypadku niewiele zmienia bo wyżej z prędkością pójść nie mogę, fb 10 to 20zł dopłaty a nowa umowa= dopłłata za łącze na infrastrukturze innego operatora której teraz nie płacę. 😄 

Czekam na FB10 za 5zł miesięcznie +dobry kod rabatowy i wtedy pomyślę narazie jestem na nieokreślonym już chyba półtora roku ale nikomu to nie przeszkadza 😄 

• 7
  • 39
  • 0

A mój kod kopiowany z banera nie działa na żadnej ofercie przedłużenia internetu - , czy to z bannera, czy z menu przedłuż umowę i 6x0 - "Podany przez Ciebie kupon rabatowy nie jest dostępny dla wybranej oferty lub stracił ważność.".

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2320
  • 6943
  • 225

To kod dla prędkości 8GB/s

Poziom 35, Ekspert Galaktyczny
  • 2928
  • 12096
  • 123

Cześć @fibermann1 

Kod rabatowy który znajduje  się w pierwszym poście dotyczy internetu domowego w technologii światłowodowej o prędkości do 8 Gb/s https://www.orange.pl/pakiety/pakiety-orange  Przypuszczam, że ten kod może nie działać ponieważ w Twojej okolicy Orange nie świadczy takiej prędkości z przyczyn technicznych. Aby to zweryfikować najlepszym rozwiązaniem jest sprawdzenie na mapie zasięgu Orange jaką maksymalna prędkość internetu jest dostępna w Twojej okolicy w tym linku to sprawdzisz https://www.orange.pl/view/mapazasiegu

Natomiast jeśli w Twojej okolicy jest dostępna prędkość do 8 Gb/s to przyczyną tego problemu, że nie wchodzi Ci kod rabatowy jest błąd systemowy. Najlepszym rozwiązaniem jest zamówienie rozmowy z doradcą pod tym linkiem Zamówienie połączenia z doradcą sprzedażowym Może dzięki tej rozmowie z doradca uda Ci się wynegocjować dobre warunki umowy 🙂

Myślę że powyższe wskazówki okażą się pomocne

Pozdrawiam 🙂