Modyfikacja OL przy przedłużeniu umowy?

ROZWIĄZANE

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 51
  • 259
  • 0

Obecnie mam Orange Love Standard [Światłowód+Komórka+Stacjonarny+TV+Netflix). Zauważyłem że trochę oferta Orange się zmieniła i teraz pytanie czy mógłbym zostawić sobie przy przedłużeniu sam internet światłowodowy? Trochę dusi mnie ta oferta łączona, nic nie mogę zmienić w swojej ofercie bo usługi są połączone. Telewizji tradycyjnej już nie oglądam, stacjonarnego też nie używam. Abonament komórkowy najchętniej przeniósł bym do FLEX. Da się coś zrobić przy przedłużeniu umowy?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 478
  • 2204
  • 21

Dobrze myślisz! Ja też zrobiłem tak, że złożyłem dyspozycję u innego operatora o przeniesienie numeru z Orange z dniem zakończenia mojej umowy z Orange. A w ciągu tygodnia wróciłem ale do Orange flex. Dzięki temu, że nigdy wcześniej nie byłem we flex zgarnąłem promocję 3 miesiące po 1 zł/mies za najwyższy plan 👍 Teraz jest taka promocja dla nowych Flex za zero zł na 3 miesiące. 

Nie wiem ile teraz płacisz za światłowód, ale w tej sytuacji skłaniałbym się do całkowitego rozwiązania orange love  i wzięcia światłowodu od nowa na całkiem nową umowę z obecnymi promocjami. Po złożeniu dyspozycji u innego operatora w celu przeniesienia numeru, dla pewności złożyłbym przez czat Orange dyspozycję wypowiedzenia umowy na światłowód (ja złożyłem wypowiedzenia przez czat na te usługi, których się pozbywałem)

Nic nie szkodzi zamówić nową umowę w miesiącu, w którym trwa wypowiedzenie. Co najwyżej dostaniesz odpowiedź że nie ma technicznych możliwości, a może wręcz przeciwnie 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

5 ODPOW. 5

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5933
  • 57

W momencie jak Ci się skończy to możesz wszystko.

• 478
  • 2204
  • 21

@Ozzy_666 Weź pod uwagę, że po likwidacji Orange love, czyli rozłączeniu usług abonament za światłowód może być droższy niż jest teraz w ramach pakietu usług. Sprawdź to dokładnie - ale może taniej wyjdzie zrobić tak, aby tamtą umowę na światłowód wypowiedzieć - z upływem umowy terminowej i wziąć światłowód na nowych zasadach, a numer tel. przenieść do Flex. Przy rozwiązaniu orange love trzeba pilnować terminów, żeby numeru nie wyłączyli przy wypowiedzeniu umowy. Widzę, że jesteś mniej więcej w tym samym miejscu jak ja byłem jeszcze rok temu kiedy również zauważyłem, że oferta się zmieniła, i że od  dłuższego czasu przepłacam. Miałem Orange love (2 razy abo tel + internet mobilny). Podstawowy numer przeniosłem do flex, a jedno abo na tel oraz internet wypowiedziałem

pozdr.

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 51
  • 259
  • 0

Czyli jeśli dobrze rozumiem, radzisz bym obecną umowę rozwiązał i podpisał nową na sam internet? Też myślałem czy tak by nie było prościej, dla pewności numeru komórkowy przenieść do Play wtedy Love się rozsypie i umowa wygaśnie. Pytanie czy zaraz po zdaniu obecnego routera mogę podpisać nową umowę?

• 478
  • 2204
  • 21

Dobrze myślisz! Ja też zrobiłem tak, że złożyłem dyspozycję u innego operatora o przeniesienie numeru z Orange z dniem zakończenia mojej umowy z Orange. A w ciągu tygodnia wróciłem ale do Orange flex. Dzięki temu, że nigdy wcześniej nie byłem we flex zgarnąłem promocję 3 miesiące po 1 zł/mies za najwyższy plan 👍 Teraz jest taka promocja dla nowych Flex za zero zł na 3 miesiące. 

Nie wiem ile teraz płacisz za światłowód, ale w tej sytuacji skłaniałbym się do całkowitego rozwiązania orange love  i wzięcia światłowodu od nowa na całkiem nową umowę z obecnymi promocjami. Po złożeniu dyspozycji u innego operatora w celu przeniesienia numeru, dla pewności złożyłbym przez czat Orange dyspozycję wypowiedzenia umowy na światłowód (ja złożyłem wypowiedzenia przez czat na te usługi, których się pozbywałem)

Nic nie szkodzi zamówić nową umowę w miesiącu, w którym trwa wypowiedzenie. Co najwyżej dostaniesz odpowiedź że nie ma technicznych możliwości, a może wręcz przeciwnie 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 150
  • 631
  • 3

Warto też zwrócić uwagę, że w obecnym pakiecie Mini (światłowód + abonament) w zasadzie za +30 zł (w porównaniu do ceny światłowodu) masz abo no limit z 300 GB. Jeśli taki pakiet wystarczy, to wychodzi taniej niż Orange Flex. A rachunek można opłacić zawsze później, subskrypcję Orange Flex trzeba odnowić w określonym dniu, jak Netflixa. Orange Flex to nie abonament. Ale zależy kto czego potrzebuje i lubi 🙂