- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Nie wiem co o tym myśleć bo nigdy nie miałem takiej sytuacji. Ale przede wszystkim przestrzegam tego żeby telefon nie lądował się całą noc, wtedy gdy jest za gorąco no i nie zostawiam telefonu na 2 czy 3 godziny po pełnym naładowaniu. I wydaje mi się, że lepsze są baterie li-po niż li-ion.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
@artur912, gdyby był wystawiony na warunki atmosferyczne, gdyby był ładowany jak popadnie, często na maksa i obciążany w trakcie, a ja naprawdę dbam o każde urządzenie i zważam na wszelkie niebezpieczeństwa, bo się przyzwyczajam i chciałbym aby służyło mi jak najdłużej.
Niestety, tu to nie pomogło, wygląda na wadę fabryczną, inaczej nie jestem w stanie tego wytłumaczyć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Tam gdzie jest prąd, zawsze może pojawić się ogień. Nawet zwarcie na baterii 1.5V może być groźne. Po prostu tak jest i tyle... Teraz weszła dyrektywa UE. że baterie naładowane powyżej 30% nie mogą być wysyłane drogą lotniczą. Co ciekawe najczęściej puchną bateria rozładowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
@j131, właśnie..., gdybym tylko mógł wyjąć baterię z tego telefonu, to tylko ona byłaby stratą, ale ktoś wymyślił, że tak jak jest teraz jest lepiej, jak były wyjmowane było źle...
Masz rację, dobrze że nikomu nic się nie stało, poza drobnymi poparzeniami, i mam nadal gdzie mieszkać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
Tak mi teraz naszła myśl bo ja telefon mam w etui tzw. pancernym z uwagi na to, że na zwykłym etui już mi się telefon strzaskał a te pancerne chroni. Tylko, że ja tego etui prawie wogóle nie zdejmuje do ładowania ani jak są upały
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 4.0
@einsiedlernapisał(-a)@j131, właśnie..., gdybym tylko mógł wyjąć baterię z tego telefonu, to tylko ona byłaby stratą, ale ktoś wymyślił, że tak jak jest teraz jest lepiej, jak były wyjmowane było źle...
...
Wyjmowalne baterie może częściowo wrócą, ale przy redagowaniu nowych regulacji określających warunki konstrukcyjne to wymuszające zupełnie nie uwzględniono tego aspektu. To jest niezrozumiałe, biorąc pod uwagę skalę zjawiska. Tzn. nie żeby to było nagminne, ale nie jest też ekstremalnie rzadkie, a skutki mogą być katastrofalne. Standardowe procedury testowe są zbyt liberalne, IMHO.
- « Poprzedni
- Następny »