Pogaduchy 2.0

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21570
  • 62802
  • 860

Pogaduchy 2.0

@bronzub głosowanie było do wczoraj do północy, dziś temat już jest zdjęty z głównej strony, natomiast podsumowanie będzie w osobnym temacie.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2160
  • 16490
  • 3

Pogaduchy 2.0

@ketrasaArtur , no tak, masz rację. Trzeba zatrudnić zecera i poskładać do druku, a potem wysłać poleconym😂

• 21570
  • 62802
  • 860

Pogaduchy 2.0

@bronzub w dobie internetu, elektroniczny polecony szybko dotrze. Lada chwila będą wyniki.

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 7197
  • 29522
  • 272

Pogaduchy 2.0

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2398
  • 10489
  • 94

Pogaduchy 2.0

Podzielę się doświadczeniem Play (RedBull Mobile) vs Orange. Kartę RedBull Mobile mam od kilku lat i używałem jej mocno szczególnie na początku (pakiet 100GB co miesiąc za chyba tylko aktywne konto gdzie płaciłem 50 zł na pół roku i miałem to 50 zł więc oferta bardzo dobra). Później i obecnie jest już opłata 40 zł za ten pakiet. Ale utrzymywałem kartę za 100 zł na rok ponieważ miałem tam uzbieranych kilka stówek. Pechowo ostatnio przegapiłem doładowanie (połączenia przychodzące straciły ważność) a środki przepadły. Numer był cały czas aktywny więc doładowałem, jednak miałem tylko 50 zł z doładowania. Reszta środków została anulowana. Pierwszy czat - nie mogą nic zrobić. Drugi czat - info że środki nie powinny przepaść. Trzeci czat - info że środki nie powinny przepaść + reklamacja z prośbą o przywrócenie kasy na konto. Odpowiedź z reklamacji że nie jest to możliwe. W głowie gdzieś świtało mi że UOKIK nakazuje zwrot środków które przepadły w przeciągu 30 dni. Tak też zrobiłem i otrzymałem zwrot - 20 zł za obsługę tego przypadku. Finalnie operator mógł mieć te środki na koncie na numerze ale nie chciał więc mam ja je na swoim koncie bankowym. Niestety nikt nie informował mnie o takiej możliwości więc jeśli ktoś ma lub miał podobny przypadek i nie interesuje się chociaż trochę telekomunikacją może nie odzyskać pieniędzy do których ma prawo (żeby nie powiedzieć że mu się należą 🙂 ). 

Czemu porównanie do Orange? Bo kilka tygodni temu zrobiłem błąd z aktywacją pakietu ale wszystko mi przywrócili bez problemów - to była moja wina. W Play RedBull Mobile mimo że trochę inna sytuacja ale wrażenia zupełnie inne.

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy 2.0

@bronzub ostatnio mam naprawdę zakręcony czas i nie mam jak w miarę na bieżąco śledzić forum. Ale za kilka dni idę do szpitala na badania tylko (rok czekałam więc to nic takiego pilnego). Więc myślę l, że trochę nadrobię. 

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 2160
  • 16490
  • 3

Pogaduchy 2.0

@Anonim , myśl pozytywnie, a badania też takie będą😊

• 21570
  • 62802
  • 860

Pogaduchy 2.0

@bronzub miałeś farta, bo trafiłeś na rozgarniętego konsultanta. Nie zawsze tak jest z Orange, jak napisałeś, ale zdarzają się wyjątki. 

@Anonim skoro to tylko badania, to tylko czekać na dobre wyniki i dalej do przodu 🤗

Anonim

Nie dotyczy
  • 0
  • 0
  • 0

Pogaduchy 2.0

@bronzub ja się tego pobytu nie obawiam. Wiem co mi jest, już przeszłam zawiłą drogę do diagnozy. Jestem pod stalą opieką mojej specjalisty, przyjmuje leki. Ciekawa jestem sama co mi dokładnie badać będą. Ogólnie mam napawde rzadkie genetyczne 💩. Lekarka która mnie prowadzi stwierdziła już na początku współpracy, że jej koledzy po fachu zlecili napawde dobry zestaw ale chcę mnie po swojemu przejrzeć. Czeka mnie pobyt w Instytucie Psychiatrii i Neurologii. Po ponad 20 latach znowu zawitam do stołecznego szpitala. W dzieciństwie miałam operacje zaćmy w Centrum Zdrowia Dziecka. 

Jeszcze w związku z moim schorzeniem dostałam pozytywną decyzję od ZUS w sprawie wyjazdu do sanatorium. Więc można powiedzieć, że w tym roku mam wakacje na koszt podatników. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15600
  • 64201
  • 825

Pogaduchy 2.0

@Anonim Nie zazdroszczę, ale trzymam kciuki...Mój syn w IPiN pracował kilka lat temu 😉