- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
OPL to mój skrótowiec od Orange Polska 😉
a to jest taka szansa, że Twój ISP może podpisać umowę BSA z Orange i będzie dla nich robił FTTH 😄 albo dla innego operatora. Ale to już w gestii Operatorów leży.
najważniejsze że masz gpon.
niektórzy nie mają tak dobrze (patrz ja) 😛
te onty są śmieszne 😛 widziałem dekodery z tej firmy ale ONT to nie 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
prościej się nie da 😛
szansa na FTTH z Orange pojawić się może, jeśli Twój obecny operator podpiszę umowę o współpracę z Orange i będzie dla nich wykonywał przyłącza FTTH 🙂 - jeśli coś niejasne to napisz czego nie kumasz a doprecyzuję
a karczoch to karczoch 😉 skrótowiec podobny do jednej z firm kurierskich w kolorze brązowym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Po zobaczeniu obrazka karczocha to sobie przypomniałem o istnieniu tej firmy. Nie wiem co przyniesie jutro, może będzie możliwość wybrania światłowodu od 2-3 różnych dostawców, natomiast uważam że Wawtel nie udostępni swojej infrastruktury bo trzepie na niej niezły hajs.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Jeżeli to jest ich własność, to na pewno nie udostępnią. Za drogo sprzedają swoje usługi, wpuścili by Orange, to by im klienci pouciekali.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@-brtk- Co do tego to nie byłbym taki pewny. Wszystko zależy od jakości świadczonych usług. Jeżeli Orange byłby tańszy ale bardziej awaryjny to ludzie zostali by przy mniej awaryjnym a droższym WawTelu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
Na razie bardziej zorientowanych na jakość usługi jest za mało osób, dlatego ludzie biorą Orange, bo w pakiecie z telewizją i komórkami wychodzi po prostu tanio.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy 2.0
@Vermeil to ma drugorzędne znaczenie, bo przy BSA sygnał i tak leci od WawTelu a OPL płaci za instalację i dzierżawę łącza, więc jakość sygnału gpon leży po stronie wawtel i tych śmiesznych ontów Halny a reszta po stronie funbox a z nimi bywa różnie 😛
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś