- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
🛡️ (nie)Bezpieczna Sieć - Jak rozpoznać phishing?
Kontynuujemy serię z Rosiem, który opowiada o niebezpieczeństwach w sieci. Tym razem o phishingu. Jak on jest niebezpieczny nie jedna firma się przekonała. W tym roku jest na to kilka poważnych przypadków. Także warto, aby każdy wiedział co to jest i jak się przed nim chronić. Zapraszamy do sensu:
#OrangeTeam oraz #NaszOrange poleca być czujną i czujnym, jak i bezpiecznym.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odsłuchałem kilka odcinków z @Rosiu . Niby krótko i na temat trwa każdy z Jego odcinków, ale "pędzi" jak po autostradzie, także w filmowym przekazie. Zwolnij! Chcesz punkty karne i mandat? 😀 A może być tak, że najpierw haker "odpina" dostęp" do sterowników, kursora, czy ważnych funkcji w systemie operacyjnym, by najpierw namieszać i napsuć krwi użytkownikowi w nadziei, że w tym rozgardiaszu pogubi się, popełniając błąd kosztujący go potem utratą wrażliwych danych? Skąd pewność, że nie mógłby to być programista we wrażliwej instytucji, by potem z pozycji pomocy zdalnie technicznej podpinać się pod coś, co ułatwi mu włam? Sam @Rosiu powiedział, że ogranicza go tylko wyobraźnia. Temat wart jest podciągnięcia pod tę Waszą wspólną akcję? Co na to @Wojciech i @Rosiu ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czeaj czeaj, teraz to Ty się rozpędziłeś 🙂 W tym co przestępca może robić. Paradoksalnie to nie jest tak skomplikowane, w tej wędrówce do rozgardiaszu. Ale nie ukrywam, że tak zakręciłeś, że mimo starań mam problem ze zrozumieniem do czego dążysz. Szczerze i bez złośliwości - jak to zawsze tutaj 🙂
A, że krótko - na taki pomysł wpadliśmy z teamem kreatywnym. Samo gęste, bez gadania naokoło. Nie ukrywam, że w pracy nad materiałem to też bardzo pomaga, lepiej mi się przygotowuje i potem nagrywa "minutówki".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Rosiunapisał(-a)Czeaj czeaj, teraz to Ty się rozpędziłeś 🙂 W tym co przestępca może robić. Paradoksalnie to nie jest tak skomplikowane, w tej wędrówce do rozgardiaszu. Ale nie ukrywam, że tak zakręciłeś, że mimo starań mam problem ze zrozumieniem do czego dążysz. Szczerze i bez złośliwości - jak to zawsze tutaj 🙂
@Rosiu , może to moja wrodzona nieufność do wkładania czyich paluchów w cudzą własność, np. laptop?
Mam "potomka" pierwszej Neostrady" i nadal siedzę na miedzi. Niby ok, bo:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Serwer raportujący jest chwilowo niesprawny. Ale to w zasadzie nic nie znaczy dla nas. CT i tak działa, niepotrzebnie się @bronzub denerwujesz.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@j131 , dopiero jakąś chwilę po publikacji posta, serwer zaskoczył i uspokoił moje lęki.😊