z nju subskrypcja do flex

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 257
  • 2516
  • 5

A czy tu jest mowa, że jest oficjalnie, czy się da?

Odpowiedź: Tak, można przejść z nju subskrypcja do Orange Free na kartę przez kontakt z konsultantem nju.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 4457
  • 22357
  • 104

To musiało się zmienić, bo rok temu musiałem przejść z nju subskrypcja do plusa, żeby potem przejść do Flex. Inaczej się nie dało. Z tym, że problem był właśnie w Nju Subskrypcja. Z innych ofert Nju można było przejść do Flex bezpośrednio. 

• 257
  • 2516
  • 5

@atlas_cudow, nie widzę problemu, żeby dalej trzymać się litery prawa, czyt. regulaminów 😉 .

Ja napisałem jak to wygląda w praktyce na tę chwilę, nie co było lub będzie.

• 4457
  • 22357
  • 104

Ja odniosłem się tylko do przyczyn wątpliwości. Czyli potwierdzasz, że Tobie osobiście się udało przejść z Nju Subskrypcja do Orange Flex? 

• 257
  • 2516
  • 5

Tak, rozmowa na czacie z konsultantem, że wiem o takiej możliwości i chcę z niej skorzystać, czyli przejście z oferty nju subskrypcja do Orange Free na kartę, miałem tylko jeden numer i poszło dość sprawnie, odczekałem dobę i podpiąłem numer do Grupy Flex - nie napotkałem na żadne w tym momencie problemy.

• 4457
  • 22357
  • 104

Oki. Super! To naprawdę ułatwi życie. Kiedyś trzeba było kombinować:/

• 101
  • 385
  • 5

Oficjalna informacja o możliwości przejścia do OFnK z nju subskrypcji jest (zakopana) na stronie pomocy https://nju.pl/pomoc w sekcji "oferta komórkowa":

Czy mogę wrócić do oferty nju abonament, nju na kartę lub Orange?
Możesz przenieść usługę do oferty Orange na kartę. Następnie z oferty Orange na kartę możesz przejść na inną ofertę w nju/Orange. Przeniesienie najlepiej zgłosić pod koniec Twojego cyklu rozliczeniowego (np. 2 dni przed końcem cyklu), aby maksymalnie wykorzystać swoją opłatę za cykl. Środki zgromadzone na koncie oraz staż nie są przenoszone do nowej oferty. Aby zlecić przeniesienie, zaloguj się na swoje konto i skontaktuj się z Obsługą przez czat. Proces jest bezpłatny i jest realizowany do 24 godzin.