Zmiana planu na wyższy i niższy

ROZWIĄZANE

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 896
  • 5360
  • 38

@karo_napisał(-a)

Sprawdziłam na jednym z numerów. Aktywacja od razu, rozliczenie w terminie odnowienia 🤔

@karo_ Dokładnie tak jest - benefity z wyższego planu od razu, a wyższa opłata dopiero przy odnowieniu tego planu czyli od następnego okresu rozliczeniowego (tej opłaty jednak nie unikniesz gdyż nie ma możliwości aby dwa razy w jednym okresie rozliczeniowym zmienić plan, czyli żeby  przed rozpoczęciem nowego okresu  okresu powrócić na plan niższy)

Jest to opisane w opublikowanym na www "Regulaminie świadczenia przedpłaconych usług

komunikacji elektronicznej dla klientów Orange Flex"

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 27
  • 149
  • 0

@arthur zakładam, że aktywujesz kiedy jesteś w potrzebie: GB w Polsce, za granicą, ekstra karta sim. Od czego możnaby się odwołać jak w innych usługach subskrypcyjnych? Nie korzystałeś 2 tygodnie? No nie.

• 896
  • 5360
  • 38

@karo_ Zmieniam plany z miesiąca na miesiąc w zależności od potrzeb i to jest właśnie "flex" i dlatego że jest taka możliwość i takie a nie inne właściwości oferty to za nią płacę i zgodnie z regulaminem  z niej korzystam. Przy moich potrzebach jest bezkonkurencyjna. Jeśli warunki korzystania się pogorszą, to przyjrzę się ofercie konkurencji, tym bardziej, że numer jest łatwo przenieść. Nie łapię dwóch ostatnich pytań 

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 27
  • 149
  • 0

@arthur chodziło mi o zapis z regulaminu o jednej zmianie w okresie rozliczeniowym. I próbuję jakoś porównać to z innymi usługami w subskrypcji, np. muzyka, seriale, które można jakoś reklamować, przenieść na kolejny okres, dostać kod czy jeśli się uprzesz odzyskać pieniądze. Nieistotne.

• 896
  • 5360
  • 38

@karo_ Tak czy inaczej zasady działania zmiany planu w trakcie okresu rozliczeniowego są dla użytkowników korzystne i są siłą flexa 💪 Można wziąć flex "na próbę" na 2 tyg ze zwrotem pieniędzy i to jest raczej wystarczający okres żeby stwierdzić, czy mam zadowalający zasięg, czy nie, abo czy internet działa wystarczająco dobrze