- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mam pytanie dotyczące zasad działania Fleksa.
Jak wiadomo zmiana pakietu na wyższy powoduje przejście na niego od razu, zmiana na niższy następuje od kolejnego okresu. Nic się chyba w tej kwestii nie zmieniło na razie?
Ale jak taka zmiana pakietu ma się do liczby dostępnych dodatkowych kart SIM?
Przykładowo mam pakiet za 80zł i 3 dodatkowe karty SIM w użyciu, zmieniam pakiet na 35zł - przysługuje mi więc tylkojedna dodatkowa karta... Czyli co teraz się stanie? Dwie karty zostaną od nowego okresu zablokowane lub wyłączone? Które konkretnie?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 nie zmienisz pakietu na niższy, póki nie będziesz miał wyłączonych nadmiarowych kart SIM. Więc mając pakiet najwyższy z trzema dodatkowymi kartami SIM, przed zmianą na najniższy musisz wyłączyć dwie dodatkowe karty SIM, dopiero będzie aktywna możliwość zmiany planu na najniższy. Inaczej nie przejdziesz, bo najniższy plan będzie zablokowany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Ianus72 nie zmienisz pakietu na niższy, póki nie będziesz miał wyłączonych nadmiarowych kart SIM. Więc mając pakiet najwyższy z trzema dodatkowymi kartami SIM, przed zmianą na najniższy musisz wyłączyć dwie dodatkowe karty SIM, dopiero będzie aktywna możliwość zmiany planu na najniższy. Inaczej nie przejdziesz, bo najniższy plan będzie zablokowany.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana pakietu a liczba SIM
@ketrasaArturnapisał(-a)@Ianus72 nie zmienisz pakietu na niższy, puki nie będziesz miał wyłączonych nadmiarowych kart SIM.
Czyli jednak wyższy pakiet w tej sytuacji nie działa w pełni do końca okresu rozliczeniowego...
Trochę to bez sensu. Zapłaciłem do końca okresu za np. 3 dodatkowe simki ale muszę jedną albo dwie z nich wcześniej wyłączyć, żeby od kolejnego okresu zmniejszyć pakiet?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zmiana pakietu a liczba SIM
@Ianus72 dokładnie tak musisz zrobić. Możesz wyłączyć nadmiarowe karty SIM na dzień przed zmianą/odnowieniem na niższy plan, ale jeśli chcesz zaplanować zmianę planu wcześniej, to przed zmianą na niższy plan musisz mieć odpowiednio mniej kart SIM.