Zatrzymanie subskrypcji a środki z konta

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 3
  • 6
  • 0

Dzień dobry 

mam ponad 300 zł na koncie przy Środkach w apce, czy jeśli wyłączę plan i będę chciał za parę miesięcy go reaktywować to środki mogą tam leżeć czy jest konieczność ich przelania?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 238
  • 2385
  • 5

W Orange Flex, bo rozumiem, że o tej ofercie mowa, numer zawieszony może być do 6 miesięcy i w tym czasie możesz go odnowić między innymi właśnie ze Środków Flex.

Środki te pozostają w wirtualnym portfelu, natomiast zwrot na konto bankowe (kartę płatniczą) zlecasz samodzielnie w aplikacji, zapewne wiesz gdzie.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

8 ODPOW. 8

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2445
  • 7688
  • 241

Sprawdź do kiedy maja ważność w aplikacji.
Możesz również w apce wydłużyć ich ważnośc o rok za 39 zł

• 3
  • 6
  • 0

A jak to sprawdzić i gdzie dokładnie bonie widze tego w Płatności

• 238
  • 2385
  • 5

W Orange Flex, bo rozumiem, że o tej ofercie mowa, numer zawieszony może być do 6 miesięcy i w tym czasie możesz go odnowić między innymi właśnie ze Środków Flex.

Środki te pozostają w wirtualnym portfelu, natomiast zwrot na konto bankowe (kartę płatniczą) zlecasz samodzielnie w aplikacji, zapewne wiesz gdzie.

• 3
  • 6
  • 0

Tak wiem jak wypłacić środki, tylko chodzi o to ile one mogą tam leżeć?

• 238
  • 2385
  • 5

Środki pozostają tyle, na ile możesz zawiesić subskrypcję, czyli do sześciu miesięcy, nie wiem jak wygląda procedura gdy ten termin przekroczysz, ale nie o to zapytałeś. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22132
  • 65849
  • 880

@einsiedler czasami przychodzi w aplikacji FLEX powiadomienie, że jeśli nie dokonasz wypłaty bądź odnowienia planu, to środki zostaną dezaktywowane. Nigdy nie czekałem do dezaktywacji środków, zawsze wypłacałem po takim komunikacje. 

• 238
  • 2385
  • 5

@ketrasaArtur, dziękuję za dopowiedzenie, pytanie dotyczyło ile czasu, tu wiedziałem, że do sześciu miesięcy, niestety nie miałem wiedzy w sytuacji na pograniczu tego okresu i jak jest to rozwiązane.

Przyda się taka informacja w tym wątku.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 22132
  • 65849
  • 880

@einsiedler warto obserwować e-mail jak i aplikację. Przychodzą komunikaty o stanie środków, jak i na miesiąc przed końcem ważności numeru przyjdzie powiadomienie. Jeśli nic nie zrobisz do 6-ciu miesięcy, to numer bezpowrotnie przepadnie. Nie będzie możliwości jego odnowienia.