- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakosili Ci telefon? - czyli wszystko o blokadzie kradzieżowej we Flexie
Jak co niedzielę, czas podzielić się kolejnymi testami 🙂 Tym razem moim zadaniem było testowanie blokady kradzieżowej. Co ważne, możemy zrobić to samodzielnie z poziomu aplikacji (można ją zainstalować na innym aparacie i zalogować się tymi samymi danymi). Jeśli mam zbyt dużego stresa, to alternatywną opcją jest zalogowanie się na czat na stronie głównej Flexa https://flex.orange.pl/ i skorzystanie z pomocy doradcy.
Ale postanowiłem sprawdzić samodzielnie co i jak. W aplikacji musimy dostać się do zakładki związanej z kartami sim:
Na plus oceniam możliwość zablokowania oddzielnego karty głównej i dodatkowej. Ja wybrałem kartę główną do zablokowania.
Po kilku chwilach wyłączyły się wszystkie usługi. Przy próbie wykonania połączenia pojawia się automatyczny komunikat o założonej blokadzie z informacją o możliwości jej zdjęcia w aplikacji.
Równie łatwo możemy zdjąć blokadę czy zamówić nową sim. Ja zdecydowałem się na zdjęcie blokady.
A jeśli potrzebujecie nowej sim - możecie ją zdobyć tak jak na start: zamówić kurierem, w salonie za friko lub za 3 złote w punktach partnerskich.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zakosili Ci telefon? - czyli wszystko o blokadzie kradzieżowej we Flexie
Małe post scriptorium. Póki co aplikacja Flexa nie ma w sobie mechanizmów do kontroli sesji i logowania. Więc na skradzionym telefonie może pozostać aplikacja dzięki której można wyłączyć blokady sim. Warto profilaktycznie zabezpieczyć logowanie pinem/odciskiem palca.