Rezygnacja z Orange Flex i przejście na Orange na kartę z tym samym numerem

ROZWIĄZANE

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 12
  • 38
  • 0

Może się nie rozumiemy, przedstawię sprawę jeszcze raz:

1. Mam Orange flex 75GB za 35zł

2. Kupiłem dzisiaj ten pakiet: https://www.orange.pl/view/oferta-na-karte

Czyli 9600GB które nie przepadają, 12x800GB z usługą za 35zł

3. I właśnie obecny Orange flex chcę zamienić na ten pakiet Orange na kartę 9600GB za 35zł, pozostawiając swój obecny numer który mam od lat

Niestety, w aplikacji flex, bot proponuje jakiś 1GB ważny przez 31 dni

Poziom 28, Znawca Przestworzy
  • 1487
  • 5927
  • 57

@KarolDe  to się przenieś do Orange na kartę i włącz promocję w MO. 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

@KarolDe czyli kupiony został nowy numer z pakietem internetu. Możesz sobie z niego korzystać, ale numeru z FLEX na ten starter nie przeniesiesz. To jest niemożliwe. Jedyne rozwiązanie, aby numer FLEX przenieść do oferty na kartę, to zlecić na czacie. Dostaniesz rok ważności i 1 GB, jak podał bot na czacie. Dopiero po przeniesieniu numeru z FLEX do oferty na kartę możesz sobie wykupić pakiety, które Ciebie interesują. Numer w ofercie na kartę, który został zakupiony pozostaje bez zmian.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 425
  • 1540
  • 4

W regulaminie owej promocji masz napisane, że paczka 800 GB jest przyznawana za odnowienie usług (czyli jak weźmiesz ofertę teraz to powinieneś dostać 800 GB).

• 21558
  • 62781
  • 860

@KarolDe przenieś numer do oferty na kartę przez czat FLEX, a po przeniesieniu będzie można aktywować w aplikacji MO odpowiednie oferty. Numeru z FLEX na aktywną kartę SIM w ofercie na kartę nie przeniesiesz. Nie ma takiej możliwości. 

• 12
  • 38
  • 0

Rozumiem. Tylko że w salonie Orange usłyszałem, że ten nowy numer który kupiłem to jest numer tymczasowy.

Czyli w czacie aplikacji Orange flex przenieść numer z flexa na kartę, a potem w aplikacji Mój Orange będzie dostępna ta opcja 9600GB ?

• 1487
  • 5927
  • 57

@KarolDenapisał(-a)

Rozumiem. Tylko że w salonie Orange usłyszałem, że ten nowy numer który kupiłem to jest numer tymczasowy.

@KarolDe  dokładnie tak. jak byś przenosił numer z innej sieci to numer tymczasowy może i potrzebny, ale tu po co? Sami nie wiedzą co mówią. 

• 21558
  • 62781
  • 860

@KarolDe w salonie nie znają oferty FLEX i jak można postąpić z przeniesieniem numeru. Warto najpierw zasięgnąć informacji na forum przed podjęciem decyzji. 

• 12
  • 38
  • 0

Właśnie chciałem najpierw dowiedzieć się tu na forum jak to wygląda zanim podejmę dalsze kroki. Chodzi głównie o zachowanie dotychczasowego numeru telefonu gdyż są z nim powiązane różne konta itd.

Czyli podsumowując:

1. W aplikacji Orange flex proszę o przeniesienie do oferty na kartę

2. Po chwili jestem w ofercie na kartę, instaluję aplikację Mój Orange, rejestruję się, loguję i tam wybieram ofertę o którą mi chodzi czyli 9600GB.

Czy ktoś może sprawdzić u siebie czy ta opcja jest dostępna, oferta trwa do końca września.

• 1487
  • 5927
  • 57

@KarolDe  dokładnie tak jak piszesz.

Screenshot_2025-09-16-22-04-20-750_pl.orange.mojeorange.jpg

________

* Edycja wpisu - Bartłomiej