01-01-2022
10:56
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
01-01-2022
10:56
Przychody z Orange Flex - rozliczanie
Dzień dobry!
Jak wiecie, dzięki Flexowi można zarabiać, tj. otrzymujemy 70 złotych po skutecznym poleceniu.
Mam pytanie - jeśli ktoś jest influencerem, blogerem, posiada własną firmę i te przychody są związane z jego działalnością, to jak powinien to rozliczyć? Orange raczej nie wystawia żadnych rachunków.
Czy ktoś się orientuje?
Piotr
Etykiety:
3 ODPOW. 3
01-01-2022
11:10
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
01-01-2022
11:10
@Piotrk87 jeżeli masz Orange FLEX na firmę, to wystawiane są faktury na usługi. Na przychody z FLEX-a faktury, czy rachunki nie są wystawiane. To jest Twój bonus, który możesz użyć na opłacenie usług we FLEX, wtedy dostaniesz fakturę za zakupioną usługę.
01-01-2022
13:32
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
01-01-2022
13:32
Tak, ale można go też wypłacić na konto i wtedy jest przychodem.
02-01-2022
15:39
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
02-01-2022
15:39
https://cms-doptools-pl.s3.eu-central-1.amazonaws.com/Regulamin_promocji_Polecaj_i_zarabiaj_2_c2ef9f...
Zgodnie z regulaminem promocji Polecaj Zarabiaj 2 można doszukać się tu elementów tzw. sprzedaży premiowej. Dla osób nie prowadzących działalności gospodarczej jest to zwolnione z podatku z uwagi na niskie kwoty. Jeśli prowadzisz działalność gospodarczą, to radzę skorzystać pomocy doradcy podatkowego. Niby sama akcja jest skierowana dla osób fizycznych. Tutaj możliwości interpretacji jest wiele i fora internetowe nie są wiążącym źródłem informacji.
Zgodnie z regulaminem promocji Polecaj Zarabiaj 2 można doszukać się tu elementów tzw. sprzedaży premiowej. Dla osób nie prowadzących działalności gospodarczej jest to zwolnione z podatku z uwagi na niskie kwoty. Jeśli prowadzisz działalność gospodarczą, to radzę skorzystać pomocy doradcy podatkowego. Niby sama akcja jest skierowana dla osób fizycznych. Tutaj możliwości interpretacji jest wiele i fora internetowe nie są wiążącym źródłem informacji.