Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problem ze spadkiem prędkości internetu

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 14
  • 39
  • 0

najbardziej mnie irytuje że operaror podaje że nie stosuje takich sztuczek i jedyny problem to przeciążenie sieci...

A obstawiam że albo coś przekombinowali na nadajniku albo ustawiają takie blokady ale się nie przyznają... co nie jest fer...

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1252
  • 5100
  • 26

Pamiętaj ile płacisz za usługę. Teraz miesięczny koszt za no limit to 80 zł na 4 kartach SIM. Czyli wychodzi 20 zł za kartę. Czy konkurencja daje za 20 zł 300 Mbps w opcji bez limitu?  Tu teoretycznie możesz sobie spiąć 2 routery w jeden router i mieć realną przepustowość 2 x300 Mbps. Także policz ile płacisz, i czego wymagasz.

• 14
  • 39
  • 0

Wiem doceniam to, ale mimo wszystko wprowadzanie w błąd że się czegoś nie stosuje to i tak nie jest ok. 

Aczkolwoek teraz to można mieć 7000gb na rok przy 45zł/mies

• 14
  • 39
  • 0

Dzięki za radę, spiąłem dwa routery jeden z Flexem drugi z TMobile, i udało mi się przebić granicę 1000mbps. Stabilne 600-800mbps.

Druga sprawa na MC889 wymusiłem połączenie z inną stacją bazową (kotwica) nadajnik z 5g został ten sam (nawet sektor ten sam) i problem już nie występuje, czyli to problem tylko z jednym nadajnikiem - szkoda że dział techniczny olał sprawę i musiałem sam się męczyć w diagnozę ...