Podmiana numeru we flex

ROZWIĄZANE

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 11
  • 30
  • 0

Podmiana numeru we flex

Mam taką sprawę.Mam we flex numer główny i 3 karty z internetem do tego (plan unlimited). Chciałbym przenieść z T-mobile numer i podmienić go z numerem głównym, który mam obecnie. Na numerze głównym, który mam obecnie wcale mi nie zależy. Da się to jakoś podmienić te numery aby te 3 karty z internetem działały?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 2842
  • 12101
  • 74

Podmiana numeru we flex

Chyba najprościej założyć po prostu 2 konto Flex na nowy numer.  Pewnie są inne sposoby, musisz zapytać na czacie.  Albo np usunąć wszystkie numery z obecnego konta Flex i podpiąć ten, który trzeba jako główny. Sam kiedyś tak zrobiłem, że usunąłem wszystko i wrzuciłem nowy nr.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 ODPOW. 14

• 2842
  • 12101
  • 74

Podmiana numeru we flex

Chyba najprościej założyć po prostu 2 konto Flex na nowy numer.  Pewnie są inne sposoby, musisz zapytać na czacie.  Albo np usunąć wszystkie numery z obecnego konta Flex i podpiąć ten, który trzeba jako główny. Sam kiedyś tak zrobiłem, że usunąłem wszystko i wrzuciłem nowy nr.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21558
  • 62781
  • 860

Podmiana numeru we flex

@pawo241 załóż nowe konto z numerem przenoszonym z T-Mobile, ustaw plan UNLMTD i aktywuj dodatkowe trzy karty SIM do internetu, a z obecnego planu po prostu zrezygnuj. Możesz go nie opłacać, a sam wygaśnie.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

Podmiana numeru we flex

@ketrasaArturnapisał(-a)

@pawo241 załóż nowe konto z numerem przenoszonym z T-Mobile, ustaw plan UNLMTD i aktywuj dodatkowe trzy karty SIM do internetu, a z obecnego planu po prostu zrezygnuj. Możesz go nie opłacać, a sam wygaśnie.

A można potem podmienić adres mailowy na tym nowym koncie? Użyć tego ze starego po jego wygaszeniu?

• 21558
  • 62781
  • 860

Podmiana numeru we flex

@Ianus72 można podmienić. Poprosisz na czacie konsultanta.

Możesz też usunąć aktualne konto i utworzyć nowe na tym samym adresie e-mail.

• 2842
  • 12101
  • 74

Podmiana numeru we flex

W ustawieniach aplikacji Flex jest opcja " zmień adres e-mail" .

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

Podmiana numeru we flex

Karty dodatkowe można użyć do ponownej rejestracji jak nowe, tylko najpierw trzeba je dezaktywować/odłączyć w apce. Nadają się do ponownego użycia.

• 21558
  • 62781
  • 860

Podmiana numeru we flex

Nie wien jak to zrobiłeś, ale mi ponownie nie udało się dodać kart SIM już użytych. Niedawno sprawdziłem. 

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 8678
  • 35100
  • 293

Podmiana numeru we flex

@ketrasaArturnapisał(-a)

Nie wien jak to zrobiłeś, ale mi ponownie nie udało się dodać kart SIM już użytych. Niedawno sprawdziłem. 

No może to ostatnio zmienili, mi się udało zrobić to dwukrotnie. Nie spieszyłem się z podmianą, ale w ramach jednej sesji w apce udało się to zrobić. Jak będę miał chwilę to sprawdzę.

• 21558
  • 62781
  • 860

Podmiana numeru we flex

Próby przeprowadziłem w tamtym tygodniu, nie udało się ponownie aktywować użytej już wcześniej karty SIM. 

Zauważyłem jeszcze jedną sprawę, bo są różne karty SIM FLEX-a. Pewnie jest kilku dostawców. Nie na wszystkich da się zdjąć kod PIN używając telefonu klawiszowego. Być może to również przyczyna, że jedne karty SIM da się użyć ponownie, inne nie.