Połączenia na niemiecki numer z Orange Flex

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 637
  • 2503
  • 8

Czy, żeby móc dzwonić z Fleksa na numery niemieckie wymagany jest jakiś dodatkowy pakiet?

W szczególności chodzi mi o numer we Fleksie na planie dodatkowym (15 zł). Wiem, że nie ma w nim GB w UE ale czy połączenia telefoniczne PL->DE są w cenie?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 480
  • 2210
  • 21

@Ianus72 Połączenia na numery zagraniczne nie są w cenie planu Flex. Potrzebujesz wykupienia pakietu na rozmowy międzynarodowe w tym przypadku pakiet obejmujący Niemcy 

W aplikacji kafelek Rozmowy m-nar./wybieram pakiety międzynarodowe i tam wpisujesz kraj - i pozostaje wybór pakietu minut 

Chyba że jesteś w roamingu w kraju UE (czyli znajdujesz się poza Polską), to wtedy minuty w cenie 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

19 ODPOW. 19

• 480
  • 2210
  • 21

@Ianus72 Połączenia na numery zagraniczne nie są w cenie planu Flex. Potrzebujesz wykupienia pakietu na rozmowy międzynarodowe w tym przypadku pakiet obejmujący Niemcy 

W aplikacji kafelek Rozmowy m-nar./wybieram pakiety międzynarodowe i tam wpisujesz kraj - i pozostaje wybór pakietu minut 

Chyba że jesteś w roamingu w kraju UE (czyli znajdujesz się poza Polską), to wtedy minuty w cenie 

• 637
  • 2503
  • 8

połączenia na niemiecki numer

@arthurnapisał(-a)

Połączenia na numery zagraniczne nie są w cenie planu Flex. Potrzebujesz wykupienia pakietu na rozmowy międzynarodowe w tym przypadku pakiet obejmujący Niemcy 

bez względu na to czy to plan za 80 czy ten dodatkowy za 15?

• 480
  • 2210
  • 21

Bez różnicy, w najdroższym planie również trzeba wykupić pakiet 

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2322
  • 6950
  • 225

Połączenia międzynarodowe zawsze będą płatne dodatkowo.

• 637
  • 2503
  • 8

C

@Arti_Kn_Plnapisał(-a)
Połączenia międzynarodowe zawsze będą płatne dodatkowo.

Taki jest standard. OK.

Tylko o ile dobrze interpretuję.... Jak jestem w DE to dzwonię za free do DE i do PL?

• 480
  • 2210
  • 21

@Ianus72napisał(-a)

o ile dobrze interpretuję.... Jak jestem w DE to dzwonię za free do DE i do PL?

Dokładnie tak 👍 bo w takim przypadku korzystasz z regulacji dotyczących roamingu w UE

• 637
  • 2503
  • 8

@arthurnapisał(-a)

Dokładnie tak 👍 bo w takim przypadku korzystasz z regulacji dotyczących roamingu w UE

To tak przewrotnie zapytam...

Jak odpalę VPN i wificall przez Niemcy to mogę do DE dzwonić za darmo?

• 480
  • 2210
  • 21

Ale komórka (numer) nie będzie wtedy zalogowana jednak do sieci niemieckiego operatora komórkowego 

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 21569
  • 62800
  • 860

@Ianus72 to ja jestem często dopowiem. Jeśli dzwonisz z PL do DE, to masz połączenie międzynarodowe. Potrzebny jest dodatkowy pakiet, który wykupisz w aplikacji.

Jeśli jesteś w UE, np. DE, to połączenie masz w cenie, czyli i do DE, do PL, ale również do całej UE. Możesz dzwonić w cenie planu również do CZ, SK, LT itp