Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange Flex - nieoczekiwanie numer stracił ważność

ROZWIĄZANE

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 4
  • 4
  • 1

Konto regularnie opłacane. 

Aplikacja jeszcze działa na WiFi. 

W aplikacji karta aktywna, usługi włączone. Nikt niczego nie zmieniał. 

Od wczoraj rana nie można dzwonić, ani odbierać połączeń. Wieczorem przestały dochodzić SMSy. Dzwonimy na infolinię. Pani mówi, że numer stracił ważność tak jakby nie był opłacany. Wysyła nas do salonu Orange. 

Robimy zrzuty ekranu aplikacji, żeby mieć dowód, że to nie nasza wina. 

PESEL zastrzeżony. mObywatel nie działa. Profil Zaufany nie działa. 

Czy uda się odzyskać numer?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

• 4
  • 4
  • 1

PESEL został odblokowany w Urzędzie Gminy. 

Bezpłatnie dostałem kartę Orange Flex u małego sprzedawcy Orange (pani miała schowane karty w szufladzie biurka). Wymieniłem kartę zgodnie z instrukcją. Po 20 minutach telefon ożył, numer pozostał, można dzwonić, SMSować i korzystać z internetu. 

Moim zdaniem, wymiana oprogramowania lub wymiana sprzętu przez Orange uwaliła stare karty takie jak nasza. Wychodzi na to, że najnowsze karty mają ci, którzy często zmieniają operatora. 

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

10 ODPOW. 10

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20338
  • 58752
  • 798

@marekesz w salonie nic nie pomogą, bo nie mają uprawnień do FLEX-a. Wszelkie spraw trzeba wyjaśniać na czacie FLEX. Nie może numer przestać działać z dnia na dzień. Nawet jak by nie był opłacany, to przecież 6 miesięcy jest zawieszony. 

Reklamacja na czacie i wyjaśnienie sprawy. Z winy Orange numer musi być odzyskany.

• 4
  • 4
  • 1

Numer należy do mojej żony. Żona jest nauczycielką, uczy w trzech szkołach. Niedawno wróciliśmy z urlopu w Portugalii. Telefon działał bez problemu. Nie było ostrzeżeń, że coś jest nie tak. 

Ten numer jest zabezpieczeniem wielu aplikacji. 

Już rozmawiałem z botem, który napisał, że nie może mi pomóc. Ale będziemy walczyć o odzyskanie numeru dalej. 

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 20338
  • 58752
  • 798

@marekesz czat jest całodobowy, więc połączenie z konsultantem powinno być bezproblemowe. Poproś o rozmowę z konsultantem.

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 653
  • 2776
  • 5

Dobrze że przechodzę do flex tylko na 3 miesiące......nie wyobrażam sobie utraty numeru który mam tyle lat. ewidentnie jakiś błąd w systemie, miejmy nadzieję że wszystko się wyjaśni. 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2483
  • 11837
  • 102

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 436
  • 1684
  • 6

@marekesz rozmowa na czacie z konsultantem załatwi sprawę.

• 4
  • 4
  • 1

Na infolinii Orange powiedzieli: numer jest zawieszony jakby było nieopłacone. 

Konsultant Flex pisze na czacie: konto jest aktywne, on nie widzi problemów, pewnie karta jest uszkodzona. 

Żeby zamówić nową kartę trzeba odblokować PESEL. Żona idzie do Urzędu Gminy, żeby to zrobić bo telefonem się nie da. 

Poziom 24, Entuzjasta Przestworzy
  • 1171
  • 4823
  • 22

Chyba można wymienić kartę SIM przez aplikację. Wystarczy kupić w salonie Orange zwykły starter Flex z w aplikacji wybrać opcję "wymień". Nie korzystałem z tego z ale opcję taką widzę. Ale PESEL trzeba i tak odblokować. mobywatel nie musi być powiązany z nr telefonu. Da się go inaczej skonfigurować. - tak na przyszłość .

• 4
  • 4
  • 1

PESEL został odblokowany w Urzędzie Gminy. 

Bezpłatnie dostałem kartę Orange Flex u małego sprzedawcy Orange (pani miała schowane karty w szufladzie biurka). Wymieniłem kartę zgodnie z instrukcją. Po 20 minutach telefon ożył, numer pozostał, można dzwonić, SMSować i korzystać z internetu. 

Moim zdaniem, wymiana oprogramowania lub wymiana sprzętu przez Orange uwaliła stare karty takie jak nasza. Wychodzi na to, że najnowsze karty mają ci, którzy często zmieniają operatora.