Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Orange Flex WiFi Calling problem - rozłączanie połączeń.

Wiktoria17
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy

Ja miałem podobny przypadek w 6s albo xr, już nie pamietam. Przy zmianie ustawień pojawiała się informacja o kontakcie z operatorem. Pomoc techniczna z Cupertino nie znalazła błędu po swojej stronie, ale w końcu dotarłem do kogoś od pomarańczowych z działu technicznego i poradził wymianę  karty sim na nowa, od razu wskoczyło wifi calling. Jeżeli masz możliwość przełóż swoją kartę do innego iphona i sprawdz czy na innym aparacie działa wifi calling. Tyle z mojej strony...

escapers
Poziom 18, Badacz Przestworzy

Dzięki za info, u mnie WiFi Calling działa tylko z problemami (rozłącza przeważnie pierwsze połączenie po kilku sekundach a po drugiej stronie jest cały czas aktywne). 

Co do karty to mam e-sim... mogę jeszcze raz spróbować sparować. Dziwne że nawet nie można się doprosić Orange, aby jakoś pomogło.. mają po prostu to gdzieś jak widać.. 

Wiktoria17

Jeżeli masz możliwość gwarancyjną to    proponuje opisać problem na stronie supportu technicznego Apple, podaj godzinę w której jesteś dostępny i zadzwoni człowiek. Jak masz możliwość miej w tym czasie podłączony telefon pod program w kompie. Jeżeli stwierdzi kategorycznie ze nie, to atakuj pomarańczowych w sprawie ponownego nadania softu e-sim. Ostatnio walą trochę baboli a nie chcę opisywać jak wyglądała moja walka o 5G w nowej 12 pro którą chciałem kupić w Orange a i tak jej nie mieli, nie chcieli sprowadzić i 3 dni trwało włączenie usługi 5G - 5 krotny kontakt z infolinią.  Jednym słowem - był czas przywyknąć. 

escapers

Tutaj niestety jak wcześniej cytowałem Support Apple u nas to wyglada tak:

The network provider, not Apple, provides technical support for iPhone in this region... a ci twierdzą ze sprzęt musi być u nich kupiony… jak tego nie naprawia, to nie będę bił się z wiatrakami.. na szczęście e-sim’a wprowadził już t-mobile.. 

Wiktoria17

Ok, tak jak napisałem wcześniej - jeśli jesteś w okresie gwarancji producenta masz pełne wsparcie infolinii, jak jesteś po to proponuje podłączyć pod program w kompie dlatego ze ściągnięcie aktualizacji poprzez net/telefon czasami nie pomaga, pamietam mam taką 4i 5 gdzie iOS nie wchodzi a przez program w kompie coś jednak tam dorzuca. A jeszcze jeden pomysł - kup kartę sim starter Orange albo znajdź znajomego który ma sim 4g Lte Orange i działa u niego wifi calling i spróbuj przełożyć karty  - wtedy będziesz miał pewność że z oprogramowaniem telefonu wszystko jest ok i skupisz się na sim. A w ustawieniach wszystko ok? Zaraz wrzucę screena z moich ustawień ...

Wiktoria17

Wiadomość zawiera obraz

6s z aktualnym softem, karta sim  4g Lte i wifi światełko 300 - takie ustawienia, zaraz wrzucę xr i 12

58AC15C7-AA00-4558-9515-5390DE4EDCB3.png
f00ku55
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy

W każdym iPhone ustawienia są takie same...

Wiktoria17

Tak kolego, teoretycznie są takie same, pamietam jednak ze kiedyś miałem problem z wifi calling i to właśnie funbox podawał niewłaściwe parametry i trzeba go było zrestartować, szukamy przyczyny, kolego a nie ........ ......, wszystkiego dobrego życzę/

Highlighted
f00ku55
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy

Ja się tylko odnosiłem do tego, że wrzuciłeś ustawienia z 6s i napisałeś, że zaraz wrzucisz z Xr i 12. Nie denerwuj się.

escapers

z iPhonem nie ma problemów. U innych operatorów działa prawidłowo. Konfigurację iPhone też pobiera sam od danego operatora. Tu jedynie Orange, który ma wyrąbane może powiedzieć co się dzieje. Bo pierwsze połączenie zerwie a zaraz dzwonisz drugi raz i możesz gadać godzinę i jest ok.. no nic.. pod koniec miesiąca będę miał nową 12'stkę, oczywiście nie z Orange więc jak dalej będzie to samo to spadam od nich bo na co mi się z usługami za ktore płacę a których nie potrafią prawidłowo świadczyć.. ba.. nawet nie próbują rozwiązać problem.. brak sił..