- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Postanowiłem sprawdzić ofertę FLEX Travel, aktywacja i uruchomienie oferty. Od razu na dzień dobry natknąłem się na problemy. Dziś trzeci raz podchodzę do sprawdzenia oferty. Niestety nie mogę nigdzie w aplikacji znaleźć nowej oferty, ani jak jestem zalogowany, ani przy próbie założenia konta. Postanowiłem zapytać się na czacie, jak można aktywować i skorzystać z oferty FLEX Travel. Okazało się, ze trzeba nowe konto założyć, ale ja nadal oferty nie widzę. Problem jest w samej aplikacji. Osoby, które mają już zainstalowaną i z niej korzystają, nawet po wylogowaniu nie wyświetla się oferta FLEX Travel. Cały czas mam dostępne widok w aplikacji przed założeniem nowego konta:
Dopiero wyczyszczenie pamięci aplikacji pomogło. Pojawiło się okienko z informacją powitalną:
Gdzie mogę założyć konto z nową ofertą FLEX Travel:
Więc wybieram FLEX Travel i przedstawię krok po kroku uruchomienie i aktywację oferty FLEX Travel. To jest oferta dla osób, które nie chcą płacić za pełną ofertę FLEX-a. Na czacie konsultant podał, że jak ktoś ma wykupiony plan FLEX-a, to nie warto wybierać oferty FLEX Travel. W wykupionym planie jest taniej dokupić ofertę roamingową. Nie mniej postanowiłem sprawdzić FLEX Travel:
Wybieram Orange FLEX Travel i klikam Dalej:
Wyświetlają się informacje o ofercie, ja wybieram Zobacz ofertę:
Ponieważ FLEX Travel sprawdzam na telefonie bez obsługi eSIM, więc pojawił się komunikat o braku obsługi. Klikam Dalej:
Wybieram kraj, ponieważ obecnie nie wybieram się za granicę, postanowiłem wpisać Polskę:
Następnie wybór pakietu GB jakim jestem zainteresowanym:
I zakładam konto:
Po wpisaniu danych i kliknięciu Zakładam konto, lecimy dalej:
Teraz czas na potwierdzenie tożsamości, ja skorzystałem z MojeID:
Weryfikacja:
Potwierdzenie weryfikacji i wybór metody płatności:
Wybór metody płatności:
Ja wybieram BLIK:
Podsumowanie oferty, za co płacę:
Biorę to i dokonuję płatności:
Oczekiwanie na potwierdzenie płatności w aplikacji:
Płatność dokonana, czekam na uruchomienie oferty:
Po chwili można aktywować kartę eSIM:
Aktywacja karty eSIM:
Karta eSIM jest już dostępna, ja pobieram jako kod QR:
Są dostępne dwa sposoby wczytania karty eSIM. Można zeskanować kod QR lub wpisać ręcznie wybierając odpowiednią zakładkę:
Po wczytaniu karty eSIM, ja wczytałem z kodu QR, czas na włączenie zakupionego pakietu GB:
Ponowne potwierdzenie włączenia pakietu:
Pakiet aktywny. Podsumowanie:
I można korzystać już z zakupionego pakietu FLEX Travel.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Flex Travel- internet za granicą
@arthur wygląda, że Orange również chce kawałek tortu z rynku eSIM data. Na dzień dobry rzuciły mi się dwa kraje UE, gdzie w wykupionym planie jest więcej GB w UE niż dokupienie dodatkowego eSIM data we FLEX Travel.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ketrasaArtur Lepsza oferta GB jest w wykupionym planie flex niż flex travel np. na Turcję, czy USA
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Postanowiłem sprawdzić ofertę FLEX Travel, aktywacja i uruchomienie oferty. Od razu na dzień dobry natknąłem się na problemy. Dziś trzeci raz podchodzę do sprawdzenia oferty. Niestety nie mogę nigdzie w aplikacji znaleźć nowej oferty, ani jak jestem zalogowany, ani przy próbie założenia konta. Postanowiłem zapytać się na czacie, jak można aktywować i skorzystać z oferty FLEX Travel. Okazało się, ze trzeba nowe konto założyć, ale ja nadal oferty nie widzę. Problem jest w samej aplikacji. Osoby, które mają już zainstalowaną i z niej korzystają, nawet po wylogowaniu nie wyświetla się oferta FLEX Travel. Cały czas mam dostępne widok w aplikacji przed założeniem nowego konta:
Dopiero wyczyszczenie pamięci aplikacji pomogło. Pojawiło się okienko z informacją powitalną:
Gdzie mogę założyć konto z nową ofertą FLEX Travel:
Więc wybieram FLEX Travel i przedstawię krok po kroku uruchomienie i aktywację oferty FLEX Travel. To jest oferta dla osób, które nie chcą płacić za pełną ofertę FLEX-a. Na czacie konsultant podał, że jak ktoś ma wykupiony plan FLEX-a, to nie warto wybierać oferty FLEX Travel. W wykupionym planie jest taniej dokupić ofertę roamingową. Nie mniej postanowiłem sprawdzić FLEX Travel:
Wybieram Orange FLEX Travel i klikam Dalej:
Wyświetlają się informacje o ofercie, ja wybieram Zobacz ofertę:
Ponieważ FLEX Travel sprawdzam na telefonie bez obsługi eSIM, więc pojawił się komunikat o braku obsługi. Klikam Dalej:
Wybieram kraj, ponieważ obecnie nie wybieram się za granicę, postanowiłem wpisać Polskę:
Następnie wybór pakietu GB jakim jestem zainteresowanym:
I zakładam konto:
Po wpisaniu danych i kliknięciu Zakładam konto, lecimy dalej:
Teraz czas na potwierdzenie tożsamości, ja skorzystałem z MojeID:
Weryfikacja:
Potwierdzenie weryfikacji i wybór metody płatności:
Wybór metody płatności:
Ja wybieram BLIK:
Podsumowanie oferty, za co płacę:
Biorę to i dokonuję płatności:
Oczekiwanie na potwierdzenie płatności w aplikacji:
Płatność dokonana, czekam na uruchomienie oferty:
Po chwili można aktywować kartę eSIM:
Aktywacja karty eSIM:
Karta eSIM jest już dostępna, ja pobieram jako kod QR:
Są dostępne dwa sposoby wczytania karty eSIM. Można zeskanować kod QR lub wpisać ręcznie wybierając odpowiednią zakładkę:
Po wczytaniu karty eSIM, ja wczytałem z kodu QR, czas na włączenie zakupionego pakietu GB:
Ponowne potwierdzenie włączenia pakietu:
Pakiet aktywny. Podsumowanie:
I można korzystać już z zakupionego pakietu FLEX Travel.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Informacje o ofercie Orange FLEX Travel na stronie blogu Orange:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka